TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įspėja: liko tik viena diena, o 15 tūkst. gyventojų dar nesumokėjo šio mokesčio

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad paskutinė diena deklaruoti ir sumokėti NT mokestį – gruodžio 15 d. (imtinai). 20 tūkst. NT savininkų jau deklaravo apie 8,6 mln. eurų mokesčio. Preliminariais duomenimis, tai padaryti dar turi apie 15,5 tūkst. gyventojų, rašoma VMI pranešime spaudai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

„Dėkojame gyventojams, kurie nelaukė paskutinės dienos ir jau sumokėjo NT mokestį. Iš viso šiais metais tai padaryti turi apie 34 tūkst. gyventojų, kurie, VMI duomenimis, turi deklaruoti apie 15 mln. eurų NT mokesčio“, – sako VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis ir priduria, kad didžiausios jau deklaruotos sumos yra Kauno m. sav. (33,6 tūkst. eur), Palangos m. sav. (31,6 tūkst. eur). Vilniaus m. sav. (28,7 tūkst. eur).

Kaip sužinoti, ar reikia mokėti NT mokestį?

NT mokestį moka gyventojai už gyvenamosios, sodų, garažų, fermų, šiltnamių, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinės, poilsio paskirties statinius (patalpas), žuvininkystės statinius ir inžinerinius statinius, kai jų bendra mokestinė vertė viršija 150 tūkst. eurų sumą (arba 200 tūkst. eurų, jei taikoma lengvata).

Savo visų turimų NT mokestines vertes galima sužinoti suvedus NT unikalius numerius VĮ „Registrų centras“ internetinėje svetainėje.

Jei turimų NT mokestinės vertės viršija nustatytas ribą – būtina pateikti NT mokesčio deklaraciją (formą KIT715v.2) e. būdu Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) ir sumokėti mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius