-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarėja: pastangos pertvarkyti inovacijų politiką turėtų būti stipresnės

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pastangos įgyvendinti inovacijų reformą turėtų būti stipresnės ir greitesnės, sako prezidento Gitano Nausėdos patarėja.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pasak Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovės Irenos Segalovičienės, struktūrinės inovacijų politikos reformos negali būti atidėtos.

„Reikia susitelkti ir prieiti prie galutinių sprendimų kaip galima greičiau“, – po G.Nausėdos ir ministrės Aušrinės Armonaitės susitikimo sakė I.Segalovičienė.

Pasak jos, neseniai visos pastangos buvo nukreiptos į ekonomikos akseleravimą, vartojimo didinimą, tačiau dabar reikia galvoti apie investicijas ir ekonomikos stiprinimą iš kitos pusės.

„Prezidentas mato ministerijos pastangas reformą įgyvendinti, tačiau akcentuoja, kad pastangos turėtų būti stipresnės greitesnės ir labiau orientuotos į tikslą ir rezultatą“, – teigė prezidento patarėja.

A.Armonaitė pabrėžė, jog kitų metų pirmąjį ketvirtį startuos nauja Inovacijų agentūra, kuri padės verslui didinti eksportą, darbo našumą, padidins investicijas į mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą, o tai lems ir didesnius atlyginimus.

„Tai nebus biurokratijos plėtimas, tai konsoliduojamos keletas institucijų, kurios dirba su inovacijomis ir tikimės, kad ši agentūra bus instrumentas pradedančiam verslui, eksportuojančiam verslui, jau įsivažiavusiam ir stambesniam verslui gauti daugiau paslaugų vystant inovacijas“, – spaudos konferencijoje sakė ministrė.

Pasak jos, svarbu, jog Inovacijų agentūra ne tik teiktų konsultacijas verslui, tačiau taip pat ir galėtų būti įstaiga, kurioje verslas prieitų prie finansų, pavyzdžiui, Europos sąjungos investicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius