-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Payseros“ žetonų platinimas nepavyko – investuotojams bus grąžinti pinigai

Gegužės 21 dieną pasibaigė „Payseros“ akcininkų organizuotas žetonų, turinčių vertybinių popierių požymių platinimas (STO), tačiau nesurinkus minimalios sumos, investuotojams bus grąžinti pinigai. Anksčiau bendrovė skelbė, kad siekiama pritraukti bent milijoną eurų, tačiau investuotojai sunešė tik 577 tūkst. eurų.
„Paysera“ logotipas
„Paysera“ logotipas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Per dviejų savaičių investicinį laikotarpį nebuvo pasiekti minimalūs investicijų tikslai, todėl vertybinių popierių platinimas atšaukiamas. Visiems investavusiems pinigai bus grąžinti, pranešė „Paysera“.

„Per investicinį laikotarpį buvo pritraukta 577 000 Eur iš 444 investuotojų. Tai yra tik pusė užsibrėžto minimalaus tikslo. Tenka pripažinti, kad pirmasis Lietuvoje STO platinimas buvo nesėkmingas ir visų „Paysera“ įmonių grupės akcininkų sprendimu turime pasinaudoti vertybinių popierių platinimo dokumente numatyta teise atšaukti platinimą nepasiekus užsibrėžto minimalaus tikslo“, – teigia specialiai investavimo projektui įkurtos įmonės „Paysera Investments“ vadovas, pagrindinis „Paysera“ įmonių grupės akcininkas Kostas Noreika.

Platinimo sėkmei poveikį galėjo padaryti ir Lietuvos banko viešai išplatintas įspėjimas, kad žetonus platino ne pati „Paysera“, o naujai įsteigta bendrovė.

Anksčiau pristatydamas veiklos planus K.Noreika žadėjo, kad žetonų pirkėjai galės tikėtis 10 proc. bendrojo pelno nuo pritrauktų naujų klientų. 10 proc. skaičius figūruoja ir vertybinių popierių platinimo reklamoje.

K.Noreika anksčiau kalbėjo, kad bus siekiama pritraukti 2,5 mln. eurų, minimali investicija – 100 žetonų, kurių kaina – po eurą. Jis aiškino, kad jei STO metu nebus pritrauktas bent milijonas eurų, kuris reikalingas specializuoto banko steigimui, platinimas bus atšauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius