Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per 600 JAV bendrovių paragino D.Trumpą išspręsti prekybos ginčą su Kinija

Daugiau kaip 600 JAV bendrovių ir asociacijų, įskaitant prekybos milžinus „Walmart“ ir „Target“, paragino JAV prezidentą Donaldą Trumpą padaryti galą prekybos karui su Kinija, nes jis kenkia JAV bendrovėms ir vartotojams.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mums ir toliau kelia nerimą tarpusavio muitų didėjimas“, – rašoma JAV valstybės vadovui adresuotame bendrame laiške.

„Iš savo patirties žinome, jog nauji muitai padarys didelį neigiamą ir ilgalaikį poveikį JAV bendrovėms, ūkininkams, šeimoms ir ekonomikai. Visuotiniai muitai nėra veiksmingas būdas priversti Kiniją pakeisti savo nesąžiningą prekybos praktiką. Muitai – tai mokesčiai, kuriuos tiesiogiai moka JAV bendrovės [...], o ne Kinija“, – pažymima laiške, kuris buvo paskelbtas prieš muitus kovojančios asociacijos „Tariffs Hurt the Heartland“ svetainėje.

JAV prekybos atstovo biuras rengia konsultacijas dėl 25 proc. importo muitų įvedimo 300 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms, kurių 60 proc. yra vartojimo prekės, rašoma laiške, kurį pasirašė 520 bendrovių ir 141 prekybos asociacija.

„Raginame jūsų administraciją grįžti prie derybų stalo ir, bendradarbiaujant su mūsų sąjungininkais, ieškoti visuotinių ir teisėtų sprendimų. Prekybos karo eskalavimas neatitinka šalies interesų, pralaimi abi pusės“, – rašoma dokumente.

Šią savaitę paklaustas, ar yra kokių nors terminų, per kuriuos turi būti pasiektas prekybos susitarimas su Kinija, JAV prezidentas Donaldas Trumpas atsakė, jog visi terminai yra tik jo „galvoje“.

„Jungtinės Valstijos arba sudarys puikų susitarimą su Kinija, arba susitarimo iš viso nebus“, – pridūrė jis.

Beje, pirmadienį D.Trumpas pareiškė, kad JAV įves naujus importo muitus dar 300 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms, jeigu Kinijos prezidentas Xi Jinpingas neatvyks į Didžiojo dvidešimtuko (G20) aukščiausiojo lygio susitikimą, kuris birželio pabaigoje įvyks Osakoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius