Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9000 Eur iš kriptovaliutų tikėjęsis uždirbti Tomas liko minuse: ekspertai įspėja kitus

9000 Eur savo virtualioje piniginėje jau regėjęs vilnietis Tomas taip ir liko be šių pinigų. Dėl šio praradimo jis kaltina „Revolut“, per kurį investavo į kriptovaliutas, tačiau tiek bankas, tiek ekspertai paaiškina, kad kriptovaliuta tiesiog tapo nelikvidi. Ekspertas perspėja, kad norintys investuoti į kriptovaliutas turi suvokti, kaip tai rizikinga, nestabilu ir reikalauja žinių.
Investicijos į kriptovaliutas
Investicijos į kriptovaliutas / 123RF.com nuotr.

Tikėjosi uždirbti 9000 Eur

Į 15min kreipėsi skaitytojas Tomas, tvirtinantis, kad investavęs į kriptovaliutas per „Revolut“ banką Lietuvoje, liko gerokai nukentėjęs.

„Investavau į kriptovaliutą 4000 Eur, nupirkau 3900 vienetus valiutos. Kursas kilo ir leidosi, o vieną dieną pakilus kursui iki 2,45 Eur už vienetą norėjau parduoti ir už tai turėjau gauti daugiau kaip 9000 Eur, bet realiai rodė, kad vis tiek esu minuse“, – tokį vaizdą sulaikęs kvapą savo paskyroje stebėjo vyras.

Skaitytojo Tomo nuotr. /Tomas investavo į kriptovaliutas per „Revolut“
Skaitytojo Tomo nuotr. /Tomas investavo į kriptovaliutas per „Revolut“
Skaitytojo Tomo nuotr. /Tomas investavo į kriptovaliutas per „Revolut“
Skaitytojo Tomo nuotr. /Tomas investavo į kriptovaliutas per „Revolut“

Tomas tvirtino tą pačią minutę parašęs pretenziją į „Revolut“, klausdamas, kodėl kursas už vienetą pakilo iki 2,45 Eur, o jis vis tiek mato 4 tūkst. eurų – visos investuotos sumos – minusą.

„Gavau iš jų atsakymą, kad mano pretenzijos nepriima“, – kaip į sieną atsimušęs tvirtino vyras.

15min aiškinosi, kas šiuo atveju atsakingas ir ką reikia turėti minty, investuojant į kriptovaliutas.

Kodėl taip nutiko?

Iš skaitytojo atsiųstų ekrano nuotraukų matyti, kad jis investavo į su terraUSD susijusį žetoną Luną, kurio vertė gegužės viduryje nukrito 99 proc. Iki smukimo Luna buvo tarp dešimties populiariausių kriptovaliutų.

Kaip 15min paaiškino įmonė „Revolut“, vidutinė kaina normaliomis rinkos sąlygomis dažnai tiksliai atspindi potencialaus sandorio vertę, tačiau kriptovaliutos Luna atveju, labai sparčiai krentant jos kainai, vertės supratimo atotrūkis tarp norinčiųjų parduoti valiutą brangiai ir norinčiųjų pirkti ją labai pigiai tapo labai ryškus ir kriptovaliuta tapo nelikvidi – t.y. norinčių jos įsigyti neliko, sandoriai nevyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius