Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pervedimai tarp skirtingų bankų nevyks keturias dienas

Po prisijungimo prie bendros mokėjimų erdvės (SEPA) dalis mūsų šalyje veikiančių bankų tarpbankinius mokėjimus vykdo per Europos bankų asociacijos valdomą tarpuskaitos sistemą. Būtent Didysis penktadienis daugelyje Europos šalių yra nedarbo diena, dėl to Europos bankų asociacijos sistema neveiks, praneša Lietuvos bankų asociacija.
„Visa“ mokėjimo kortelės
„Visa“ mokėjimo kortelės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kovo 30-ąją nevyks tarpbankiniai pinigų pervedimai. Tai reiškia, jog, norint pinigus pervesti iš vieno banko į kito banko sąskaitą (internetu ar banko skyriuje) tą pačią darbo dieną, dar iki šventinio savaitgalio, mokėjimą reikės atlikti ne vėliau nei kovo 29 d. 16 val. Kitu atveju pinigai bus įskaityti tik artimiausią darbo dieną – po Velykų, balandžio 3 d. (antradienį). Tai galioja ir nustatytiems periodiniams mokėjimams.

Šis pokytis galioja tik tuo atveju, jei pinigų pervedimai vyksta tarp skirtingų bankų sąskaitų. Jeigu pinigų gavėjo ir siuntėjo sąskaitos yra tame pačiame banke, pervedimas bus atliktas tą pačią dieną (taip pat ir Didįjį penktadienį).

Atsiskaitymai mokėjimo kortelėmis prekybos vietose veiks taip pat kaip bet kurią dieną. Be jokių trikdžių bus galima atsiskaityti mokėjimo kortelėmis internetinėse parduotuvėse. Pinigų gryninimas bankomatuose veiks kaip įprastai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius