Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Piterboro lietuviai „Pergalės“ saldainiais smaližiauja perpus pigiau nei jų giminaičiai tėvynėje

„Vilniaus pergalės“ gaminami saldainiai „Sostinė“ ir „Vilnius“ Lietuvos prekybos centruose pardavinėjami po beveik 15 eurų už kilogramą. Tuo metu Piterboro lietuviai šiuos saldumynus gali įsigyti perpus pigiau – kilogramas kainuoja 7 svarus. Kodėl? Patys gamintojai paaiškinti negali.
Saldainių kainos Piterbore ir Lietuvoje
Saldainių kainos Piterbore ir Lietuvoje / Skaitytojo Nerimanto nuotr.

15min skaitytojas Nerimantas pastebėjo didžiulį lietuviškų saldainių kainų skirtumą. Viename Piterboro, kuriame gyvena ir daug lietuvių, prekybos centrų jis pastebėjo ir lietuviškus saldumynus – „Sostinės“ ir „Vilniaus“ prekės ženklo saldainius. Jų kaina, kaip ir, beje, visų kitų sveriamų saldainių, siekia beveik 7 svarus (apie 8,3 euro).

Skaitytojo Nerimanto nuotr./Saldainių kainos Piterbore
Skaitytojo Nerimanto nuotr./Saldainių kainos Piterbore

Jį nustebino faktas, kad Lietuvoje šie saldainiai yra kur kas brangesni – „Sostinė“ kainuoja apie 14,5 euro, o „Vilniaus“ kaina siekia ir 15 eurų ne akcijų metu.

Skaitytojo Nerimanto nuotr./Saldainių kainos Lietuvoje
Skaitytojo Nerimanto nuotr./Saldainių kainos Lietuvoje

„Kada baigsis šitos nesąmonės?“, – rašo kainų skirtumu pasipiktinęs Nerimantas.

„Sostinės“ ir „Vilniaus“ saldainius gamina Vilniuje įsikūręs konditerijos fabrikas „Vilniaus pergalė“. 15min kreipėsi komentaro į bendrovę.

Tačiau tokių kainų skirtumų priežasčių paaiškinti negalėjo ir jie. „Vilniaus pergalės“ komercijos direktorė Jurga Sakalauskaitė aiškino, kad ir Lietuvoje, ir kitose šalyse saldainiai klientams yra tiekiami „labai panašiomis kainomis“.

„Su klientu susisiekti ir patikrinti nepavyko, dėl ko susidaro toks kainų skirtumas. Mūsų nuomone, jie greičiausiai išparduoda užsilikusius kiekius ir dėl to lentynose galime matyti mažesnę kainą“, – 15min aiškino bendrovės atstovė.

Tiesa, tai ne pirmas sykis, kai akylūs skaitytojai užsienyje pastebi „Pergalės“ produkciją pardavinėjant pigiau. Prieš kelerius metus konditerijos fabriko šokoladas Didžiosios Britanijos parduotuvių tinkle „Poundland“ kainavo svarą, tuo metu Lietuvos prekybos tinkluose – litu ar net keliais brangiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius