-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 15 metų Argentina sugrįžo į tarptautines finansų rinkas

Argentina pirmadienį sugrįžo į tarptautines finansų rinkas ir jau sulaukė investuotojų pasiūlymų dėl savo valstybės obligacijų, kurios netrukus bus platinamos pirmą kartą po 15 metų pertraukos, pranešė šaltinis šalies vyriausybėje.
Argentina
Argentina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečia pagal dydį Pietų Amerikos ekonomika siekia nutraukti 15 metų trukusią finansinę izoliaciją ir nori pasiskolinti tarptautinėse rinkose pirmą kartą nuo tada, kai 2001 metais pasiskelbė esanti nemoki.

„Jau pradėjome gauti pasiūlymų. Galutinę suma sužinosime“ antradienį, agentūrai AFP sakė savo pavardės nenorėjęs skelbti šaltinis Argentinos finansų ministerijoje.

Šalies vyriausybė jau sulaukia pasiūlymų iš investuotojų dar prieš oficialų tarptautinių bankų organizuojamą obligacijų platinimo procesą, kuris turėtų prasidėti antradienį.

Savo šaltiniais besiremiantis Argentinos laikraštis „La Nacion“ skelbia, kad vyriausybė esą jau sulaukė 67 mlrd. JAV dolerių vertės pasiūlymų, kas yra penkis kartus daugiau už planuojamą obligacijų emisiją.

Argentina siekia gaivinti savo sunkumų patiriančią ekonomiką ir užbaigti 15 metų trunkantį bylinėjimąsi su JAV investicijų fondais. Dabar, kai JAV teismas leido Argentinai vėl skolintis, šalies valdžia, kaip skelbiama, ketina išleisti 15 mlrd. JAV dolerių vertės vidutinės ir ilgalaikės trukmės obligacijų emisiją.

„Argentina sugrįžo“, – prieš obligacijų išleidimą Vašingtone sakė Argentinos finansų ministras Alfonso'as Pratas-Gay'jus.

Argentinos naujasis konservatyvusis prezidentas Mauricio'jus Macris artėjantį obligacijų išplatinimą pavadino pergale. Tačiau jo oponentai sako, kad skolinimosi išlaidos guls ant vargingų šeimų pečių, nes bus mažinamos valstybės išlaidos siekiant grąžinti skolas.

TVF prognozuoja, kad šiais metais Argentinos ekonomika susitrauks 1 proc.

Planuojamą Argentinos obligacijų išplatinimą pasveikino ir Tarptautinis valiutos fondas. TVF Monetarinio ir finansų komiteto vadovas Agustinas Carstensas šeštadienį pareiškė, kad obligacijų išplatinimas yra „didelis žingsnis į priekį“.

TVF prognozuoja, kad šiais metais Argentinos ekonomika susitrauks 1 proc., o kitąmet augs 2,8 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius