-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popierinių pinigų leidyba pasaulyje toliau didėja – ekspertas

Apyvartoje euro zonos šalyse 2017 metų pabaigoje buvo 21,4 mlrd. banknotų – beveik tris kartus daugiau negu euro įvedimo metu 2002 metais, pareiškė banknotų spausdinimo įmonės „Giesecke & Devrient“ valdybos pirmininkas Ralfas Wintergerstas.
Norvegijos kronos banknotai
Norvegijos kronos banknotai / 123rf.com nuotr.

Anot jo, „banknotų skaičius pasaulyje nemažėja, o grynųjų pinigų gamybos apimtys vis dar šiek tiek didėja“.

„Augimas, kaip ir anksčiau, stebimas Europoje, ypač Rytų Europoje. Be to, yra spartus augimas Afrikoje“, – paaiškino R.Wintergerstas.

Net Kinijoje, kurioje įsitvirtino elektroninės mokėjimo priemonės, kaip antai išmaniųjų telefonų programėlės „WeChat“ ir „Alipay“, popierinių pinigų gamyba išlieka stabili ir nemažėja.

Miunchene įsikūrusi „Giesecke & Devrient“ yra viena iš pasaulio pinigų gamybos srities lyderių. Įmonė spausdina banknotus, taip pat veikia susijusių saugumo technologijų srityje. Savo produktus įmonė tiekia į 150 pasaulio šalių. Be to, ji gamina mokėjimo korteles ir plėtoja elektroninio mokėjimo technologijas.

Metų pradžioje buvo skelbta, kad, sustiprinus naujo pavyzdžio euro banknotų apsaugą, Vokietijoje aptinkama vis mažiau klastotų pinigų – vidutiniškai 9 banknotai 10 tūkst. gyventojų, rašo „Deutsche Welle“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius