Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijos biudžeto deficitas pirmą kartą nuo 2007 metų atitiko ES deficito reikalavimą

Portugalija savo biudžeto deficitą 2016 metais sumažino iki 2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) ir šis santykis buvo mažiausias nuo 1999 metų, kai šalis įstojo į euro zoną, pranešė Europos Komisija (EK).
Šv. Vincento kyšulys
Šv. Vincento kyšulys / 123rf.com

Taigi Portugalijos biudžeto deficitas pirmą kartą nuo 2007 metų visiškai atitiko Europos Sąjungos (ES) reikalavimą, pagal kurį jis neturi viršyti 3 proc. BVP.

Komisijos skaičiavimais, Portugalijos biudžeto deficitas maždaug šiame lygyje išliks iki 2018 metų pabaigos.

Taigi didelių problemų dėl biudžeto turinčių ES šalių skaičius – o jų per skolų krizės įkarštį buvo net 24-ios – sumažėjo iki trijų – Graikijos, Ispanijos ir Prancūzijos, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Visgi Briuselis mano, kad iki atsigavimo proceso pabaigos dar toli ir bloke toliau stebimas disbalansas įvairių šalių konkurencingumo ir ekonominio efektyvumo srityse. Be to, Komisijai kelia rūpestį dideli probleminių skolų lygiai, dėl kurių prastėja bankų sistemos būklė.

Komisijos ataskaitoje, kurioje pateikiama jos nuomonė, susijusi su kasmet atliekamu ES valstybių narių biudžeto vertinimu, pažymima, kad Rumunija nukrypsta nuo sutartų vidutinio laikotarpio biudžeto tikslų, todėl šaliai paskelbtas įspėjimas.

Suomijai buvo skirta daugiau laiko įgyvendinti plataus masto pensijų sistemos ir darbo rinkos reformas, kurios, kaip tikimasi, padės sumažinti biudžeto deficitą.

Be to, Komisija palankiai įvertino Italijos vyriausybės pažadus imtis tolesnių priemonių siekiant sumažinti dabartinę valstybės skolą, kuri sudaro net 133 proc. BVP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius