Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prancūzija: derybos su JAV dėl skaitmeninio mokesčio yra labai sunkios

Prancūzijos finansų ministras pirmadienį pranešė, kad labai sunkiose derybose su Vašingtonu siekiant išspręsti ginčą dėl tarptautinių technologijų milžinių apmokestinimo šalys dar toli gražu nepasiekė susitarimo, terminui, per kurį šalys susitarė rasti sprendimą, artėjant prie pabaigos.
Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV)
Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Esame pasirengę imtis žingsnių susitarimo su JAV link – pateikėme keletą pasiūlymų“, – pažymėjo Bruno Le Maire transliuotojui LCI duotame interviu.

Ir nors ministras vis dar tikisi, jog yra galimybių pasiekti susitarimą iki trečiadienio, jis pažymėjo: „Neslėpsiu, kad tai labai sudėtingos, vienos sudėtingiausių mano vestų derybų, ir esame dar toli gražu nuo susitarimo.“

Sausio 7 dieną Paryžius ir Vašingtonas nustatė dviejų savaičių terminą, kad galėtų išspręsti ginčą dėl Prancūzijos skaitmeninio mokesčio tokioms milžinėms kaip „Google“, „Apple“, „Facebook“, „Netflix“ ir „Amazon“.

Jungtinės Valstijos yra pagrasinusios į šį mokestį atsakyti muitais 2,4 mlrd. vertės prancūziškoms prekėms.

Derybų pabaigos terminas sutampa su numatytu posėdžiu šia tema Pasaulio ekonomikos forumo posėdyje Davose šią savaitę.

JAV sankcijos „taptų stipriu smūgiu Prancūzijos vynuogininkystei“, pareiškė B. Le Maire ir pridūrė, kad didžiąją dalį savaitgalio praleido derybose, o pirmadienio vakarą turėtų dar kartą susitikti su JAV iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu.

Ministras teigė, kad Prancūzija „tikrai“ nepasiduos spaudimui sumažinti 3 proc. mokestį beveik iki nulio. Prancūzijos įvestas mokestis skaičiuojamas nuo bendrovių apyvartos.

Mokestis bus taikomas atgaline data nuo praėjusių metų sausio 1 dienos, kol Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO) bus susitarta dėl bendro sprendimo.

„Stengiuosi paaiškinti mūsų amerikiečiams draugams, kad kova vyksta ne tarp Prancūzijos ir JAV ar tarp Europos ir JAV, o vyksta kova yra už teisingo mokesčio už skaitmeninę veiklą įvedimą“, – tvirtino B. Le Maire.

Keletą metų blokavusios derybas dėl skaitmeninio mokesčio Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO), Jungtinės Valstijos atnaujino derybas praėjusiais metais ir gruodžio mėnesį pateikė savo pasiūlymų, kuriuos Prancūzija atmetė prieš patvirtindama savo mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius