Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija konfiskavo superjachtą, kuri priklauso „Rosneft“ vadovui

Prancūzijos muitinė sulaikė „Rosneft“ vadovui Igoriui Sečinui priklausančią jachtą, kai ji bandė išplaukti iš Viduržemio jūros uosto La Ciotat, pažeisdama Europos Sąjungos sankcijas Rusijos oligarchams, pranešė finansų ministras Bruno Le Maire, skelbia „Reuters“.
Igoris Sečinas
Igoris Sečinas / „Scanpix“ nuotr.

88 metrų ilgio „Amore Vero“ į La Ciotat atplaukė sausio 3 dieną ir turėjo ten likti iki balandžio 1 dienos remontui, sakoma Finansų ministerijos pranešime, kuriame priduriama, kad laivui taikomos naujos sankcijos.

Tačiau trečiadienį muitinės pareigūnai pastebėjo, kad jachta „ėmėsi veiksmų skubiai išplaukti, nesibaigus remonto darbams“, sakoma pareiškime ir priduriama, kad todėl pareigūnai nusprendė ją konfiskuoti.

Finansų ministerija nurodė, kad jachta priklauso bendrovei, kurios pagrindinis akcininkas yra I.Sečinas, artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jachta „Amore Vero“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jachta „Amore Vero“

Monake įsikūrusi bendrovė „Imperial Yachts“, kuri, remiantis „Refinitiv“ duomenimis, yra susijusi su „Amore Vero“, agentūrai „Reuters“ sakė, kad jachta priklausė įmonei „Kazimo“, kuri 2018 metais juos paskyrė jachtos valdytojais.

„Jūsų minimas asmuo nėra susijęs nei su „Kazimo“, nei su jachta“, – „Reuters“ sakė „Imperial Yachts“ atstovas, paklaustas apie I.Sečiną.

Superachtą pastatė kompanija „Oceanco“ Nyderlanduose, o jos savininkui ji buvo pristatyta 2013 metais, rašoma svetainėje yachtcharterfleet.com, kurioje teigiama, kad jos laive yra grožio salonas ir treniruoklių salė. Remiantis „Eikon“ duomenimis, jachta plaukioja su Kaimanų salų vėliava.

„Dėkoju Prancūzijos muitininkams, kurie užtikrina Europos Sąjungos sankcijų taikymą Rusijos vyriausybei artimiems asmenims“, – tviteryje pareiškė finansų ministras Bruno Le Maire'as.

Prancūzijos valdžios institucijos ketvirtadienį taip pat konfiskavo Rusijai priklausantį krovininį laivą Lorjano uoste Bretanėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius