Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos bankai atsisako finansuoti Le Pen kampaniją

Kandidatė į Prancūzijos prezidento postą, partijos Nacionalinis frontas lyderė Marine Le Pen rinkimų kampanijai skolinsis 6 milijonus eurų iš savo tėvo valdomo fondo, rašo „Bloomberg“.
Marine Le Pen
Marine Le Pen / Vida Press nuotr.

Tai ji priversta daryti todėl, kad Prancūzijos bankai atsisakė finansuoti jos rinkiminę kampaniją. Apie tai radijo stočiai Europe 1 prisipažino partijos viceprezidentas Florianas Filippo.

„Esminė problema yra ta, kad prancūziški bankai atsisako išduoti kreditus ir patys renkasi, kokius kandidatus finansuoti, o kokius ne“, – patikslino jis. M.Le Pen prezidentinei rinkimų kampanijai reikia surinkti 20 mln,. eurų, pažymi „Bloomberg“. Pirmasis rinkimų turas įvyks balandžio 23 dieną.

Beje, Prancūzijos indėlių draudimo agentūra gruodį kreipėsi į teismą su reikalavimu išieškoti skolą iš rusų kapitalo banko „First Czech Russian Bank“, kuris suteikė kreditą M.Le Pen partijai Nacionalinis frontas. Bankui šiuo metu yra atimta veiklos licencija. Bankas populistinei partijai 2014 metų lapkritį išdavė 9 mln. eurų kreditą, nes, kaip paaiškėjo vėliau, kiti Europos bankai atsisakė kredituoti partijos veiklą.

Po to, kai rusiško kapitalo bankas išdavė kreditą, M.Le Pen teko gintis dėl palankumo Rusijai, nors tą partijos lyderė ir neigė. Bankui licencija atimta 2016 metų liepos 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius