Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos bankas: reguliatoriai turi rimtų klausimų apie „Libra“

Kuo nuodugniau tarptautiniai finansų reguliuotojai nagrinėja „Facebook“ planus, susijusius su virtualiąja valiuta, tuo rimtesnių klausimų kyla, ketvirtadienį pareiškė Prancūzijos centrinio banko vadovas.
„Facebook“ pristatė kriptovaliutą „Libra“
„Facebook“ pristatė kriptovaliutą „Libra“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Facebook“ praėjusį mėnesį pristatė savo naująją pasaulinę kriptovaliutą „Libra“, pažadėjusi sukurti stabilius virtualius pinigus, kurie cirkuliuos išmaniuosiuose telefonuose ir leis daugiau nei milijardui bankų sąskaitų neturinčių žmonių dalyvauti finansų sistemoje.

Palaikoma „Facebook“ partnerių, tarp kurių yra finansinių ir pelno nesiekiančių organizacijų ir bendrovių, „Libra“ turi galimybę „ištraukti“ virtualius pinigus iš šešėlio į pagrindinę sceną, tačiau reguliuotojai šiuos planus vertina atsargiai.

„Kuo nuodugniau mes, tarptautiniai reguliuotojai, nagrinėjame šį [„Libra“] projektą, tuo daugiau turime rimtų klausimų ir pastabų“, – pareiškė Prancūzijos centrinio banko vadovas Francois Villeroy de Galhaut.

Prancūzijos centrinio banko vadovas pažymėjo, kad iš pradžių buvo nurodyta, jog „Libra“ bus paremta valiutų krepšeliu, kad jos vertė būtų stabili, nors pačios valiutos nebuvo įvardytos.

Visgi F.V. de Galhau pareiškė, kad reguliuotojai dabar mano, jog pinigai, konvertuoti į „Libra“, bus investuoti, o investicijų vertė lems kriptovaliutos vertę.

„Tai kelia neapibrėžtumą tiems“, kurie pirks „Libra“, pridūrė F.V. de Galhau.

Bankininkas taip pat pažymėjo, kad „yra teigiančių, kad iš tikrųjų už viso šito slypi siekis dar kartą gauti kuo daugiau duomenų ir juos monetizuoti, o tai kelia privatumo apsaugos klausimą“, – pareiškė F.V. de Galhau.

Šiais klausimais ir daugeliu kitų „neturime aiškių atsakymų“, pridūrė centrinio banko vadovas.

Daugelio šalių, įskaitant Jungtines Valstijas, institucijos pažadėjo nuodugniai išnagrinėti „Facebook“ planus, susijusius su naująją kriptovaliuta.

JAV Federalinio rezervo sistemos (FRS) vadovas Jerome Powellas trečiadienį pareiškė, kad bendradarbiauja su kitais centriniais bankais ir vyriausybėmis vertindamas „Libra“.

„Nors projekto rėmėjai turi galimybę gauti viešos naudos, „Libra“ kelia rimtą susirūpinimą dėl privatumo“, – pareiškė J.Powellas Kongreso nariams.

Tikimasi, kad kitą savaitę didžiojo septyneto (G7) aukšto lygio darbo grupė parengs preliminarią ataskaitą apie turtu užtikrinamas kriptovaliutas, kai grupės finansų ministrai susitiks Prancūzijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius