Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos finansų ministras: koronavirusas „įneš daug pokyčių“ į globalizaciją

Naujasis koronavirusas atneš daug pokyčių, dėl kurių teks permąstyti pasaulinius tiekimo tinklus, ypač sveikatos priežiūros, vaistų ir automobilių gamybos sektoriuose, antradienį pareiškė Prancūzijos finansų ministras.
Bruno Le Maire
Bruno Le Maire / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Koronaviruso epidemija įneš daug pokyčių į globalizaciją“, – pareiškė Atėnuose viešintis Bruno Le Maire ir pridūrė, jog protrūkis aiškiai parodė „neatsakingą ir nepagrįstą“ kliovimąsi Kinija.

„Negalime ir toliau priklausyti nuo to, jog 80–85 proc. farmacinių veikliųjų medžiagų gauname iš Kinijos“, – pareiškė ministras.

Anot jo, koronaviruso protrūkio nulemtas pramonės sulėtėjimas Kinijoje turės „tiesioginį poveikį“ pramonės atsargų papildymui.

Pasak ministro, virusas, nuo kurio pasaulyje jau mirė daugiau nei 2,6 tūkst. žmonių, pakenks pasaulio ir Europos ūkio augimui ir padarys didelį poveikį turizmo sektoriui, ypač atsižvelgiant į tai, kiek turistų iš Kinijos lankosi Europoje.

Vien Prancūzija per metus sulaukia daugiau nei 2,5 mln. turistų iš Kinijos ir tai yra „didelė“ Prancūzijos turizmo sektoriaus dalis, pareiškė B.Le Maire.

Prancūzijoje nuo viruso iki šiol mirė vienas žmogus – pagyvenęs turistas iš Kinijos.

Į ligonines buvo paguldyta vienuolika žmonių, dešimt iš jų pasveiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius