-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pratęsti ES sankcijas Rusijai kliudo Italija

ES delsia pratęsti sankcijas Rusijai, o tokio sprendimo ištakos glūdi Romoje. Italija tikina, kad reikia daugiau diskutuoti, ar iš tiesų karą Ukrainoje pradėjusiam Kremliui Europa turėtų pratęsti ekonomines sankcijas, rašo naujienų svetainė nytimes.com.
Koliziejus
Koliziejus / 123rf.com nuotr.

Tokia Italijos pozicija iššaukė didelę už griežtesnę politiką Maskvos atžvilgiu pasisakančių ES šalių ministrų kritiką.

Italijos pozicija sukėlė didelę už griežtesnę politiką Maskvos atžvilgiu pasisakančių ES šalių ministrų kritiką.

Lietuvos ir Belgijos užsienio reikalų ministrai pažymėjo, kad sankcijos turi būti taikomos iki tol, kol visiškai nebus įgyvendintos Minsko susitarimo nuostatos.

Europos diplomatijos vadovės Federicos Mogherini teigimu, sprendimas dėl to, ar bus pratęstos sankcijos Rusijai, gali būti priimtas jau šį ketvirtadienį, ES lyderių susitikimo metu.

Italijos užsienio reikalų ministras Paolo Gentilonis pareiškė, kad Italijai sankcijų Rusijai klausimas nėra principinis, tačiau Roma nori, jog ES šalių vyriausybės įvertintų kaip yra vykdomi Minsko susitarimai, ir tik tada priimtų atitinkamą sprendimą.

„Esu įsitikinęs, kad priimsime bendrą sprendimą“, – teigė P.Gentilonis.

Rusija yra svarbi Italijos prekybos partnerė.

Italijos energetikos pramonė palaiko glaudžius ryšius su Rusijos gamtinių dujų milžine „Gazprom“, o tokios svarbios šalies pramonės šakos kaip žemės ūkis ir mados industrija dėl Maskvos įvesto embargo jau prarado nemažą savo pelno dalį.

Vis dėlto, nors ES ir stengiasi priversti Rusiją vykdyti Minsko susitarimus, tačiau Europos sostinėse Maskvos pagalbos norima stabdant pilietinį karą Sirijoje, kuris maitina terorizmą ir skatina didžiules į Europą bėgančių pabėgėlių bangas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius