Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekybininkų gudrybė: mėsos ir duonos brangimą užmaskuos pingančiomis daržovėmis

Pardavėjai pastarąjį mėnesį perrašė duonos ir pieno produktų kainas į pirkėjams nepalankią pusę. Tiesa, prekybininkai mėgins vilioti pingančiomis daržovėmis.
Maisto produktai
Maisto produktai. / J.Širkajevos/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad brangsta kone visi pagrindiniai maisto produktai: nuo pieno ar duonos iki žuvies, aliejaus, cukraus. Per pastaruosius mėnesius atpigo nebent vaisiai ar uogos, tačiau tik simboliškai.

Maistas Lietuvoje brangsta septintą mėnesį iš eilės.

Ūkio ministerijai vadovaujant Dainiui Kreiviui, prekybininkai dievagojosi nedidinsiantys cukraus kainos. Pasikeitus ministrui pažadus galima pamiršti: 20 centų – iki 3,49 lito pigiausias cukrus pabrango prekybos tinkle „Iki”, 10 centų – iki 3,39 lito pakilo jo kaina „Norfos” parduotuvėse.

Kovą mažmeninės prekybos tinkle „Maxima“ 5 proc. pabrango dalis pieno produktų, 10 proc. – dalis duonos ir jos gaminių asortimento.

„Taip nutiko dėl brangstančių žaliavų ir kylančios produktų gamybos savikainos. Beje, dėl didesnės pašarų kainos jau 10 proc. daugiau tenka mokėti ir už šviežią mėsą“, – teigė „Maximos“ atstovė Lina Muižienė.

„Iki“ tinkle pastarąjį mėnesį tiekėjai 2–5 proc. padidino kai kurių pieno produktų kainas, pabrango ir kai kurie mėsos gaminiai. „Iki“ parduotuvėse kava pabrango net 15 procentų.

Pasak „Rimi Lietuva“ atstovės Ramintos Stanaitytės-Česnulienės, galima tik prognozuoti, kad dalis daržovių ir vaisių vasarą ir rudenį bus pigesni nei dabar. Tai priklausys nuo naujojo derliaus. Daržovės pinga jau dabar, nors ir išaugintos šiltnamiuose bei užsienio šalyse. 

Kainų pavasario nebus

Pasak prekybininkų, šiemet pavasaris vėluoja. Įprastai tokiu metu padidėdavusi iškyloms lauke rengti reikalingų produktų paklausa šiemet kur kas mažesnė.

„Kol kas iškyloms paruoštus produktus parduodame praėjusių metų kainomis. Tačiau jos greičiausiai kils, nes brangsta mėsa”, – sakė R.Stanaitytė-Česnulienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius