Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekybos centrai grynųjų eurų nepritrūko

Sausio 1-ąją Lietuvoje įvedus eurą, didžiausiuose prekybos tinkluose grynųjų pinigų kol kas nepritrūko, o pirmą dieną – ketvirtadienį – visi tinklai dirbo be trikdžių, nors kai kurie jų – dar ne visu pajėgumu.
Pinigai
Eurai kasos aparate / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bendrovės „Maxima LT“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė teigia, kad atsiskaitymai nesutriko, nes euro įvedimui buvo ruošiamasi iš anksto, o daugiausia sumaišties buvo tarp pirkėjų.

„Dvi valiutos piniginėje, prie kasų žmonės stovėjo ilgiau, ilgiau žiūrėjo į čekius, ilgiau skaičiavo. Viską reikėjo paaiškinti klientams, ypač senyvo amžiaus, kuriems pakankamai keblu duoti vieną valiutą, o gauti grąžą kita“, – LRT radijui penktadienį teigė R.Saulytė.

Pasak jos, kai kurie pirkėjai reikalavo grąžą atiduoti ne eurais, o litais.

R.Saulytė pabrėžė, kad eurų tinklas nepritrūko: „Planavome gerokai iš anksto, susiskaičiavome pagal kiekvienos parduotuvės apyvartą, kiek mums prireiks eurų, ir jų atsargomis pasirūpinome“.

Tinklo atstovė taip pat pabrėžė, kad daugiau pirkėjų pirmąją euro įvedimo dieną atsiskaitė kortelėmis: „Taip išvengdami sumaišties ir palengvindami darbą prekybos centrui“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Prekybos centro „Maxima“ kasininkės pasiruošusios priimti eurus
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Prekybos centro „Maxima“ kasininkės pasiruošusios priimti eurus

Vieno didžiausių Lietuvoje prekybos tinklų „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė BNS tvirtino, jog pirmąją metų dieną dirbo visos prekybos tinklo parduotuvės, jos nepritrūko grynųjų eurų.

„Norfos mažmena“ atstovas spaudai Darius Ryliškis BNS sakė, kad sausio 1 dieną Lietuvoje dirbo tik trys tinklo parduotuvės, grynųjų eurų jos nepritrūko.

„Pirkėjai labai domėjosi atiduodama grąža, ilgiau nagrinėjo gautą eurų kiekį, taip pat detaliai nagrinėjosi pirkimo čekius. Eurų grąžai užtekome, tačiau nors pirmomis metų dienomis pirkėjų sulaukėme panašiai tiek pat, kaip ir praėjusiais metais, jie dažniau norėjo mokėti stambiomis litų kupiūromis“, – teigė G.Bielskytė.

Prekybos tinklą „Norfa“ valdančios bendrovės „Norfos mažmena“ atstovas spaudai Darius Ryliškis BNS sakė, kad sausio 1 dieną dirbo tik trys tinklo parduotuvės, grynųjų eurų jos nepritrūko.

„Vakar pas mus dirbo tik trys parduotuvės visoje Lietuvoje. Po vieną Vilniuje, Šiauliuose ir Raseiniuose. Jokių nesklandumų dėl euro nebuvo, nes mes buvome gerai pasiruošę. Atsargos eurų buvo pakankamos, net su kaupu“, – kalbėjo D.Ryliškis.

Jo teigimu, tinklas tikėjosi, kad bus pirkėjų, kurie naudos parduotuvę kaip valiutos keityklą, pirkdami nebrangias prekes ir atsiskaitydami didelėmis kupiūromis, tačiau pirkėjų srautas buvo labai nedidelis.

„Pirmoji savaitė turėtų būti, kaip ir visos savaitės po Naujųjų metų, kai pirkėjų srautas yra štilinis“, – BNS sakė D.Ryliškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius