Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Prekybos karas tęsiasi: Rusija įveda naujus muitus prekėms iš JAV

Rusijos ekonomikos plėtros ministras Maksimas Oreškinas pranešė, kad Rusija įves atsakomąsias priemones naujai JAV muitų politikai, rašo gazeta.ru.
Maksimas Oreškinas
Maksimas Oreškinas / Scanpix/Sputnik nuotr.

„Atsižvelgiant į tai, kad JAV toliau taiko apsaugos priemones – muitus importuojamam aliuminiui ir plienui, – ir nesutinka kompensuoti Rusijai už sukeltą žalą, Rusija naudojasi savo teisėmis Pasaulio prekybos organizacijoje ir įveda atsakomąsias priemones“, – pranešė M.Oreškinas.

Jo teigimu, papildomi muitai iš JAV importuojamoms prekėms bus pradėti taikyti jau artimiausiu metu.

M.Oreškino teigimu, muitai bus taikomi tik tai produkcijai, kurios analogų yra Rusijos rinkoje ir todėl nesukels neigiamos makroekonominės įtakos.

Trumpui grasinant naujais tarifais, JAV akcijų indeksai traukia žemyn

JAV prezidentui Donaldui Trumpui grasinant naujais tarifais Kinijai, Volstrito akcijų indeksai antradienio prekybos sesijos pradžioje buvo pasiųsti į nokdauną, skelbia naujienų agentūra BNS.

Praėjus apie 10 minučių nuo prekybos pradžios, „Dow Jones Industrial Average“ indeksas sumenko 1,2 proc.

Platusis „S&P 500“ indeksas smuktelėjo 0,7 proc., tiek pat krito ir daugiausiai technologijų įmones savo sąraše turintis „Nasdaq Composite“ indeksas.

D. Trumpas pirmadienį paskelbė planuojantis 10 proc. tarifu apmokestinti dar 200 mlrd. JAV dolerių vertės iš Kinijos importuojamų prekių.

Šis grasinimas išprovokavo greitą reakciją iš Pekino – Kinijos prekybos ministerija Jungtines Valstijas apkaltino “ekstremaliu spaudimu ir šantažu“.

Prekybos karo baimė pastaruoju metu rinkose buvo šiek tiek nurimusi, nors pavasarį šis faktorius akcijoms darė nemažą spaudimą. Tačiau analitikai teigia, kad rinkos toliau atidžiai stebi vis griežtėjančią retoriką tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų.

„Iki šiol JAV akcijų rinka puikiai atsilaikė prieš visas prekybos karo grėsmes“, – sakė „Briefing.com“ analitikas Patrickas O'Hare'as.

„Tačiau toks suvokimas gali palikti rinką pažeidžiamą dideliems nuostoliams, jei atsparumas, kurio investuotojai iš rinkos tikisi ir toliau, neatsilaikys vis griežtėjančios retorikos fone“, – svarstė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius