TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Premjeras Saulius Skvernelis pažadėjo, kad specializuotų alkoholio parduotuvių šiemet nebus

Planas, kaip bus įgyvendinta Vyriausybės programa, pirmadienį koalicijos partneriams buvo pristatytas neviešame aptarime. Po jo premjeras Saulius Skvernelis nedaugžodžiavo, tik pasakė, kad daugiau naujienų bus kovo 1 d.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasak S.Skvernelio, šiuo metu svarstomas tik „projekto projektas“, konkretūs veiksmai, atsakingos institucijos ir datos nėra iki galo aiškios. Pasak jo, kovo 1 d. projektas bus pateiktas, o kovo 8 d. arba 13 d. priimtas. Popierinius juodraščius išsinešė pristatymo dalyviai, žurnalistams nebuvo parodyta, kaip planuojama įgyvendinti vyriausybės programą.

Aišku tik tai, kad bent jau šiemet vyriausybė nenumato alkoholio prekybos sutelkti specializuotose parduotuvėse. Tą išsakė premjeras.

Be to, Darbo kodekso priėmimas atidėtas tik pusmečiui.

Anot S.Skvernelio, viešojo sektoriaus pertvarkos darbai numatyti visai kadencijai – išlieka planai visas ministerijas perkelti į vieną pastatą. Bus optimizuojama Vyriausybės kanceliarija, taip pat bus atliekamos ir ministerijų struktūrinės pertvarkos – po to Vyriausybės kanceliarija gali mažėti dar labiau.

„Šiandien per tą valandą buvo pasiūlymų, konkrečių minčių. Visi pasiūlymai negali kirstis ar prieštarauti Vyriausybės programai. Bent jau nepalaikymo nesulaukėme nei vieno, yra tik pasiūlymai, korekcijos, pataisymai“, – teigia S.Skvernelis.

Lietuvos pašto reforma, anot S.Skvernelio, buvo pradėta netinkamai – žmonėms esą pasiųsta žinia, kad kaimiškose vietovėse jie negaus paslaugų. Tačiau, S.Skvernelio įsitikinimu, turi būti tęsiama visų valstybės įmonių reforma.

„Jei norime kalbėti apie efektyvumą, turime artinti paslaugas prie žmonių. Pirmiausia turi būti pateiktas pilotinis projektas, turi būti paaiškinimas, kokia paslauga pasieks pagal vadinamą naują veiklos metodiką. Ir komunikacija, ir paslaugų pateikimas turi eiti lygiagrečiai“, – aiškino S.Skvernelis.

Neatsisakoma ir ypatingojo prokuroro statuso įtvirtinimo politinėms ir teisėjų korupcijos byloms.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis

Vyriausybės programoje bene didžiausias dėmesys skiriamas socialiniams klausimams: visokeriopa parama šeimai, įvaikinimo skatinimas, vaiko teisių apsauga, kova su smurtu, gimstamumo didinimas.Vyriausybė privalo per tris mėnesius patvirtinti programos nuostatų įgyvendinimo prioritetines priemones po to, kai Seimas pritaria Vyriausybės programai. 15min anksčiau rašė, kad Seime prieš Vyriausybės programą balsavo tik trys parlamentarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius