-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjerė: nauja sistema padės norintiems įsidarbinti žmonėms

Seimui pritarus užimtumo sistemos pertvarkai, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad pagrindinis jos tikslas – skirti Užimtumo tarnybos išteklius žmonėms, kurie yra motyvuoti ir ieško darbo.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Pagrindinė pakeitimo mintis yra skirti Užimtumo tarnybos ribotus išteklius tam, kad žmonės, kurie motyvuoti ir ieško darbo, jiems būtų suteikta maksimali pagalba, nes jos tikrai dažnai reikia, bet kai tenka resursus blaškyti ten, kur rezultato sunkiai pasieksime, būtų gerai to ir nedaryti“, – žurnalistams Seime sakė I.Šimonytė.

„Žmonių, kurie dirba šešėlyje, galbūt sumažės tik per ilgesnį laiką, tačiau pagrindinis tikslas – padėti tiems žmonėms, kurie nori įsidarbinti“, – pridūrė ji.

Premjerės teigimu, dabar dažnai Užimtumo tarnyboje registruojasi žmonės, kurie darbo neieško ir tai daro dėl sveikatos draudimo.

„Tai dažnai būna žmonės, kurie dirba šešėlyje, nemoka mokesčių, bet nori turėti sveikatos draudimą ir dėl to registruojasi tarnyboje. Tada tarnybos specialistai sukasi visiškai beprasmiškame cikle, nes žmonėms siūlomas darbas, jie jo atsisako arba nuvykę pas darbdavį prašo, kad jis parašytų, kad žmogus netinkamas darbui. Tai yra resursų švaistymas“, – sakė premjerė.

Seimas ketvirtadienį pritarė užimtumo sistemos pertvarkai ir priėmė tai numatančias Užimtumo ir Sveikatos draudimo įstatymų pataisas. Jos numato kitokią tvarką, kaip darbo neturintiems žmonėms nuo šių metų liepos bus suteikiamas bedarbio statusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius