Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prognozė: Švedijos bankai Baltijos šalyse šiemet patirs 9,2 mlrd. litų nuostolių

Trys pagrindiniai Švedijos bankai Baltijos regione šiemet patirs 3,7 mlrd. dolerių (apie 9,2 mlrd. litų) nuostolį. Didžiąją jo dalį padengs pajamos gautos iš kitų operacijų, antradienį pranešė Švedijos centrinio banko valdytojas Stefanas Ingvesas.
Stefanas Ingvesas prognozavo, kad Baltijos šalyse patirtus nuostolius Švedijos bankai kompensuos iš kitų operacijų gautu pelnu.
Stefanas Ingvesas prognozavo, kad Baltijos šalyse patirtus nuostolius Švedijos bankai kompensuos iš kitų operacijų gautu pelnu. / „Scanpix“ nuotr.

Jo teigimu, praėjusiais metais „Swedbank“, SEB ir „Nordea Bank“ ko gero patyrė tokį pat paskolų nuostolį, kokį patirs ir šiemet – maždaug 27 mlrd. Švedijos kronų (apie 9,2 mlrd. litų). Apie 80 proc. šių nuostolių esą patirs „Swedbank“ ir SEB, agentūra „Bloomberg“ cituoja Švedijos centrinio banko puslapyje paskelbtą S.Inveso kalbą.

„Turint omenyje tai, kad SEB ir „Swedbank“ plėtra kitose rinkose yra santykinai gera, bankų grupės turėtų sugebėti padengti nuostolius Baltijos šalyse iš kitų operacijų gautu pelnu“, – sakė S.Ingvesas. Jis prognozavo, kad Švedijos bankams neprireiks didinti dukterinių banko kapitalo tam, kad būtų palaikomas jų kreditingumas.

Švedijos bankai yra didžiausi skolintojai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, kurios 2009 metais, sprogus paskolų sukurtam nekilnojamojo turto burbului, patyrė didžiausią ekonomikos nuosmukį visoje Europos Sąjungoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius