-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš rugsėjį lietuviai užgulė Suvalkus – mokinius čia apiperka perpus pigiau

Paskaičiuota, kad išleisti vieną vaiką į mokyklą kainuoja 200 eurų, o lietuviai sakosi neturintys tiek pinigų, ypač, kai šeimoje ne vienas vaikas auga. Dėl to artėjant rugsėjui lietuviai ir vėl pigesnės išeities ieško Lenkijoje, kur sako sutaupantys ir dvigubai, praneša TV3 Žinios.
Prekybos centre „SAVAS“ atidaryta pirmoji „Pepco“ parduotuvė
Parduotuvėje / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Pasak Suvalkuose pakalbintų pirkėjų, labiausiai kaimyninėje valstybėje apsimoka pirkti drabužius ir batus, tačiau čia besilankantieji šluoja ir viską, kas pasitaiko kelyje.

TV3 pakalbinta Aistė iš Panevėžio į vieną pusę sukorė 200 kilometrų tam, kad supirktų dukrai reikalingas prekes į mokyklą – nuo pieštukų, iki drabužių. Lietuvoje jai per brangu.

„Pirkčiau, bet ne tiek. Aš, teisybę pasakius, leidau šiandien sau ir atsipalaiduoti, nebeskaičiuoti ir pagalvoti, atsižvelgti, ir ko ji (dukra –15min) norėtų. Pasileidom visos trys plaukus, dar sugebėjom ir pasilepinti kažkiek“, – džiaugiasi pigesniu apsipirkimu Aistė.

Pigesniu apsipirkimu džiaugiasi ir kiti pašnekovai.

„Kaip bebūtų keista, norėtųsi, kad Lietuvoje taip apsimokėtų, bet atvažiavome – tikrai apsimoka. Nes per pusę (sutaupoma – 15min) to, ką aš būčiau išleidusi Lietuvoje, čia dar ir liko“, – teigia kita pašnekovė.

Lenkijos verslininkai pirkėjus vilioja ir akcijomis, tačiau lietuviai skaičiuoja, kad ir be nuolaidų Suvalkuose daug pigiau nei Lietuvoje. Vieni iš lentynų ima viską, kas tik po ranka pasitaiko, kiti teigia nesismulkinantys – perka tik drabužius, batus, praneša TV3 Žinios.

„Vienos kelnytės paskaičiavus, 5 eurai turbūt gavosi, trys komplektai – tai 15 eurų. Plius dar marškinėliai treji, tai taip sudedi, Lietuvoje tikrai taip nenusipirktum“, – teigė vilnietė.

Lenkijoje lietuviai per metus palieka daugiau nei 300 milijonų eurų. Į šią sumą įeina maisto produktai, drabužiai, avalynė, statybinės ir sodo prekės, baldai, alkoholis. Teigiama, kad apsipirkimo kelionės į Lenkiją dar padažnėjo Lietuvoje pabrangus alkoholiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius