Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prievaizdai atsakė M.Mikutavičiui dėl kainų: Lietuvoje mažiau pirkėjų

Žinomi žmonės gali įsiūbuoti diskusijas dėl kainų Lietuvoje. Po to, kai Marijus Mikutavičius savo feisbuko paskyroje pasipiktino didelėmis maisto kainomis, iškart sureagavo Konkurencijos taryba. 
Marijus Mikutavičius
Marijus Mikutavičius / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Suprantame, kad daug ką neramina pagrindinių maisto produktų, degalų kainos. Didelės kainos nepatinka niekam. Pastaruoju metu vis dažniau pasigirsta raginimai reguliuoti kainas – neva, tai galėtų jas sumažinti. Konkurencija, o ne kainų reguliavimas užtikrina mažiausias kainas“, – skelbiama Konkurencijos tarybos pranešime.

Konkurencijos taryba priduria, kad reguliuoti kainas Lietuvoje – bloga mintis.

Ir čia pat kainų prievaizdai vardina, kodėl Lietuvoje viskas taip brangu. „Deja, mažose rinkose kainos dažnai būna didesnės. Didesnės, nes:

šalyje su mažesniu gyventojų skaičiumi – mažiau pirkėjų;

šalyje su mažesniu gyventojų skaičiumi – mažiau tiekėjų;

šalyje su mažesniu gyventojų skaičiumi – dažniau kyla pagundų kainas reguliuoti“.

Konkurencijos taryba dar priduria, kad reguliuoti kainas Lietuvoje – bloga mintis.

„Pradėjus reguliuoti pieno, duonos, degalų ar taksi paslaugų kainas, neišvengiamai atsirastų pagunda sureguliuoti dar daugiau. Lietuva prieš 25 metus pasirinko rinkos ekonomikos kelią.

Kainų įstatymas nustojo galioti pernai ir tai yra savotiškas riboženklis, skiriantis mus nuo kaimynų, kur vis dar reguliuojamos ne tik kainos, bet ir žmogaus teisės“, – pranešime sako Elonas Šatas, Konkurencijos tarybos pirmininko pavaduotojas.

Žinomas atlikėjas M.Mikutavičius feisbuke prisipažino klydęs, kai manė, kad euras nepadarys poveikio kainoms.

„Aš buvau tarp tų įsitikinusių, kad euras didelės įtakos kainoms nepadarys. Gal tiksliau būtų pasakyti – nemaniau, kad po euro įvedimo kainos kils taip stipriai. Nė kiek ne gėda pripažinti, klydau.“

Savo įraše jis kreipėsi ir į Konkurencijos tarybą.

„Jokių diskusijų, išskyrus retus siūlymus mažinti PVM maistui. Aūūūū Ūkio ministerija!!!!! Dar yra prekybos politika??? Aūūūūūūū Konkurencijos taryba??? Dar gyvi??? Yra kokių naujienų??? Nenorit sakyt? Nenorit iš viso kalbėt?

Aš nesitikiu, kad sumažinsit kainas ar pakelsit atlyginimus. Man tiesiog norisi žinoti, kodėl nesumažinsit ir kodėl nepakelsit? Kodėl PVM Lenkijoj didesnis, bet jų kainos vis tiek mažesnės? Kodėl tas pats PVM Vokietijoj mažesnis, bet jų kainos irgi mažesnės?

Kodėl mano mėgstamos Vičiūnų krevetės per metus pabrango dvigubai. Kodėl pienas per akcijas kainuoja tiek, kiek prieš metus ne per akcijas? Gal kas nors atpigo? Gal ko nors nežinom ir be reikalo čia stūgaujam?“ – piktinosi M.Mikutavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius