Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Problemų išsikeisti Ukrainos grivinų Lietuvoje nebėra, sako rinkos dalyviai

Lietuvoje daugėjant karo pabėgėlių iš Ukrainos, šalies valiutų keityklose ukrainietiškų grivinų iškeisti į eurus jau galima be jokių kliūčių, teigia šio verslo atstovai. Tiesa, neatmetama tikimybė, kad grivinų pirkimas ateityje gali strigti, o to išvengti padėtų valstybės garantijos.
Ukrainos grivinos
Ukrainos grivinos / 123RF.com nuotr.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo vasario 25-osios į Lietuvą jau atvyko daugiau nei 35 tūkst. karo pabėgėlių, todėl grivinų keitimas tapo itin aktualus.

Oficialus Lietuvos banko (LB) kursas kovo 28 dieną buvo 33,7 grivinos už eurą. Portalo bankai.lt duomenimis, pirmadienį keityklose už vieną eurą buvo prašoma 40-45 grivinų, kai kovo pradžioje ukrainietiška valiuta buvo superkama gerokai pigiau – už eurą teko mokėti net 85 grivinas.

„Karo pradžioje buvo baiminamasi, kad grivinos niekas nepirks, ją bus sunku parduoti, dėl to kursai buvo prastesni kai kuriose keityklose. Dabar stebimi valiutų kursai leidžia daryti prielaidą, kad padėtis stabilizavosi, atsirado grivinos pirkėjų“, – BNS sakė Lietuvos valiutos keityklos operatorių asociacijos prezidentė Audronė Jasinavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius