-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prognozė: euras po poros metų tekainuos vieną dolerį

Per ateinančius dvejus metus euro kursas susilygins su dolerio kursu – rinkoje už vieną eurą bus mokama po vieną dolerį, mano „ING Group“ analitikai, kurie praėjusiais metais geriausiai prognozavo valiutų kursus.
Prekybos centro „Maxima“ kasininkės pasiruošusios priimti eurus
Prekybos centro „Maxima“ kasininkės pasiruošusios priimti eurus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjusiais metais rinkoje už vieną eurą dar buvo mokama net po 1,3993 dolerio, o ketvirtadienį vienu metu euras dolerio atžvilgiu buvo susilpnėjęs net iki 1,1754 dolerio už vieną eurą.

Minimo banko analitikai prognozuoja, kad euras ir toliau pigs dolerio atžvilgiu bei nusmuks net iki vieno dolerio už vieną eurą lygio, kuris būtų žemiausias nuo pat 2002 metų.

Trisdešimties apklaustų analitikų mediana rodo, jog 2016 metų pabaigoje už vieną eurą rinkoje bus mokama po 1,15 dolerio.

„ING Group“ analitikai teigia, kad tolesnį euro silpnėjimą lems Europos Centrinio banko vykdoma politika. Šio banko atstovai atsižvelgę į jau euro zonoje pradėjusias kristi kainas, netrukus planuoja dar labiau švelninti ir aktyvinti savo vykdomą pinigų politiką.

Minimo banko analitikai mano, kad apie kiekybinio pinigų politikos švelninimo etapo pradžią Europos Centrinio banko atstovai paskelbs jau per artimiausią posėdį, kuris įvyks sausio 22 dieną.

Anot „ING Group“ banko atstovų, šiuo metu geriausia strategija valiutų rinkoje yra pirkti dolerius ir pardavinėti Švedijos kronas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius