-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prognozės dėl ECB palūkanų normų didinimo stiprina euro kursą

Pirmadienį euro kursas šoktelėjo kitų pagrindinių valiutų atžvilgiu, praėjus dienai, kai Bundesbanko prezidentas Joachimas Nagelis leido suprasti, kad Europos Centrinis Bankas (ECB) toliau didins palūkanų normas, siekdamas kovoti su rekordine infliacija.
ECB pastatas Frankfurte prie Maino
ECB pastatas Frankfurte prie Maino / 123rf.com nuotr.

Euras jenos atžvilgiu pabrango 1,6 proc., o JAV dolerio atžvilgiu – daugiau nei 1,4 proc., taigi euro vertė pirmadienį pasiekė maždaug 1,0089 JAV dolerio.

Praėjusią savaitę ECB padidino euro zonos palūkanų normas rekordiniais 0,75 procentinio punkto ir perspėjo, kad infliacija išliks aukšta ilgesnį laiką.

Sekmadienį Vokietijos centrinio banko prezidentas J.Nagelis pareiškė, kad ECB tikriausiai ir toliau didins palūkanų normas, o infliacija euro zonoje ir toliau augs.

Rinkos stebėtojai dabar tikisi dar vieno didelio ECB palūkanų padidinimo spalį.

„Prognozuojama, kad ECB vėl padidins palūkanų normas“, – pažymėjo finansų maklerio bendrovės OANDA analitikas Craigas Erlamas.

Jis pridūrė, kad euras taip pat atsigavo po pastarojo meto ženklių nuostolių, įskaitant praėjusią savaitę pasiektą žemiausią per 20 metų laikotarpį kursą JAV dolerio atžvilgiu.

ECB sugriežtino skolinimosi išlaidas, pasekdamas JAV centrinio banko pavyzdžiu, o tokia agresyvia pinigų politika siekiama kovoti su neeiliniu vartotojų kainų augimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius