Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programišiai taikėsi į Baltijos Amerikos klinikos svetainę

Dėl programišių atakos antradienį kurį laiką neveikė Baltijos Amerikos klinikos internetinė svetainė, tačiau šiuo metu jos veikimas atnaujintas. Klinikos atstovai tikina, kad grėsmės klientų duomenų saugumui nėra – interneto svetainės ir pacientų IT sistemos nesusijusios.
Programišius
Programišius / 123rf.com nuotr.

Į 15min kreipėsi skaitytojas Linas, sunerimęs, kad aplankyta Baltijos Amerikos klinikos (BAK) interneto svetainė telefoną „papuošė“ įspėjimais apie virusų grėsmę.

„Sausio 15 d. vakare, pasinaudojus „Google“ paieška ir nunavigavus „Android“ telefonu į www.bak.lt internetinę svetainę, ekrane buvo rodomi pranešimai apie virusais apkrėstą įrenginį ir neva senkančią bateriją ar baterijos gedimą. Kiek vėliau bandant pasiekti puslapį abejotinų pranešimų nebesimatė, tačiau dar po 10 minučių Baltijos Amerikos klinikos internetiniu adresu prisijungti jau nebepavyko visiškai“, – teigė Linas ir baiminosi, kad nepasikartotų „Grožio klinikos“ scenarijus.

15min nuotr./Virusais užkrėsta Baltijos Amerikos klinikos svetainė
15min nuotr./Virusais užkrėsta Baltijos Amerikos klinikos svetainė

15min bandymas patvirtino šią informaciją – bandant atsidaryti BAK svetainę iš paieškos svetainės „Google“, lankytojai buvo nukreipiami į užkrėstą svetainės dalį.

Tačiau klinikos atstovai ramina, kad klientų duomenys yra saugūs – svetainė ir naudojamos informacinės sistemos nėra susijusios.

15min nuotr./Virusais užkrėsta Baltijos Amerikos klinikos svetainė
15min nuotr./Virusais užkrėsta Baltijos Amerikos klinikos svetainė

„Mūsų klientų duomenys tikrai saugūs. Turime internetinę svetainę prižiūrinčią tarnybą, virusinių atakų turbūt neišvengia niekas. Kartkartėmis gauname pranešimų, kad buvo ataka, tačiau mes internetinėje svetainėje nelaikome jokių pacientų duomenų, sistemos visiškai nesusijusios“, – teigė direktorės pavaduotoja prisistačiusi BAK atstovė.

Ji patikino, kad klinika apie nustatytą įsilaužimą informavo svetainės administratorius, šiuo metu svetainė sutvarkyta. BAK svetainė veikia turinio valdymo sistemos „Wordpress“ pagrindu.

„Gavome pranešimą, kad lankantis iš mobiliųjų įrenginių meta kažkokį virusą. Tai jau sutvarkyta. Mūsų interneto svetainėje talpinama tik informacija apie veiklą, įkainiai, gydytojų sąrašai. Ir viskas. Po visų skandalų mūsų duomenų apsauga tikrai yra sustiprinta“, – ramina klinikos atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius