-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.J.Dagio planas: didins pensijas 40 eurų, finansavimą visiems sumažins 2,5 proc.

Parlamentaras Rimantas Jonas Dagys skolinasi iš „valstiečių“ siūlymą didinti pensijas 40 eurų – tik ne nuo metų vidurio, kaip siūlo „valstiečiai“, o jau nuo sausio. Iš kokių lėšų? Konservatorius siūlo sumažinti finansavimą visiems asignavimų valdytojams po 2,5 proc.
Rimantas Jonas Dagys
Rimantas Jonas Dagys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.J.Dagys siūlo pensijas nuo kitų metų padidinti beveik 42 eurais. Tokiu atveju vidutinė senatvės pensija turintiesiems būtinąjį stažą padidėtų iki 308 eurų. Valstybei tai kainuotų apie 307 mln. eurų.

Iš kur tokie pinigai? Konservatorius siūlo gerokai sumažinti finansavimą visiems asignavimų valdytojams – po 2,5 proc. Nemažinti finansavimo, jo nuomone, reikėtų tik Krašto apsaugos ministerijai.

„Socialinio draudimo įstatymas numato, kad išmokos, kurios viršija įmokas, turi būti padengtos iš valstybės biudžeto. Tos lėšos turi atkeliauti iš valstybės biudžeto, o tam reikia sumažinti finansavimą visiems asignavimų valdytojams 2,5 proc.“, – R.J.Dagys pabrėžė, kad krašto apsaugai turėtų būti padaryta išimtis.

2,5 proc., pasak jo, yra neskausminga: „Nemanau, kad tai yra labai didelė netektis, paprastai planuojami ir didesni susimažinimai, jeigu sprendžiamos kažkokios problemos – ir 10, ir 15 proc., įvairiai.“

15min jau rašė apie brangų „valstiečių“ siūlymą padidinti pensijas po 40 eurų nuo kitų metų vidurio. Turint omenyje, kad Lietuvoje yra 600 tūkst. pensininkų, per mėnesį tai kainuotų apie 24 mln. eurų.

„Valstiečiai“ ieškoti pinigų pensijoms siūlo privačiuose pensijų fonduose – siūlo atsisakyti „Sodros“ pervedimų į fondus, taip pat perkelti „Sodros“ skolą į biudžetą ir taip sutaupyti palūkanas, kurios šiuo metu yra mokamos Finansų ministerijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius