-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Registrų centras: 7,5 tūkst. organizacijų rizikuoja netekti paramos gavėjo statuso

Apie 7,5 tūkst. asociacijų, viešųjų įstaigų bei labdaros ir paramos fondų rizikuoja netekti paramos gavėjo statuso, nes iki šiol dar nepateikė finansinių ataskaitų už praėjusius metus, pranešė Registrų centras. Jis organizacijoms išsiųs įspėjimus apie numatomą panaikinti paramos gavėjos statusą.
Registrų centras
Registrų centras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Artimiausiu metu ketiname įspėti kelis tūkstančius finansinių ataskaitų nepateikusių organizacijų apie riziką prarasti paramos gavėjo statusą“, – pranešime sakė Registrų centro Juridinių asmenų registro departamento vadovė Jolanta Kazlauskienė.

Šiuo metu paramos gavėjo statusą iš viso turi apie 33 tūkst. juridinių asmenų. Iki šiol dėl nustatytų pažeidimų šis statusas buvo panaikintas 7 tūkst. juridinių asmenų.

Registrų centras gali panaikinti paramos gavėjo statusą, jei per du mėnesius nuo įspėjimo ataskaitos nepateikiamos.

Asmuo, kuriam dėl pažeidimų buvo panaikintas paramos gavėjo statusas, pakartotinai dėl statuso suteikimo gali kreiptis ne anksčiau kaip po vienerių metų.

Iki antradienio už 2021 metus ataskaitas jau yra pateikę daugiau kaip 95 tūkst. juridinių asmenų. Daugiausiai ataskaitų sulaukta iš uždarųjų akcinių bendrovių (61,5 tūkst.) ir mažųjų bendrijų (19 tūkst.). Metines ataskaitas yra pateikę beveik 8 tūkst. asociacijų, 5,1 tūkst. viešųjų įstaigų ir 0,6 tūkst. labdaros ir paramos fondų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius