Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Revolut“ kovoja su sukčiais – internete siūlo atsiskaityti vienkartinėmis kortelėmis

Reaguodama į dažnėjančius sukčiavimo internete finansinių technologijų įmonė „Revolut“ klientams pasiūlė mokėjimus atlikti naudojantis vienkartinėmis virtualiomis kortelėmis. Taip sąskaitoje esantys pinigai bus apsaugoti tuo atveju, jei kortelės duomenis perimtų sukčiai.
Lietuvoje siūlys atlyginimus pervesti į „Revolut“ sąskaitas
Lietuvoje siūlys atlyginimus pervesti į „Revolut“ sąskaitas / „Revolut“ nuotr.

„Revolut“ tikina, kad jos sukurta technologija leis nepatirti jokių laiko sąnaudų keičiant tokias korteles.

Po kiekvieno atsiskaitymo kortelės duomenys bus sunaikinti, ir automatiškai susigeneruos naujos kortelės duomenys.

„Užuot kopijavę tai, ką daro didesnės institucijos, mes iš esmės keičiame žaidimo taisykles, pristatydami elektroninių atsiskaitymų apsaugą virtualiomis kortelėmis, greta jau anksčiau įdiegtų saugumo priemonių, tokių kaip geolokacija paremta apsauga ar galimybė pačiam programėlėje užblokuoti ir atblokuoti korteles“, – pranešime žiniasklaidai teigia Vladas Yatsenko, „Revolut“ bendraįkūrėjas ir Technologijų vadovas.

Per kelias sekundes sukuriama ir automatiškai susinaikinanti kortelė sukurs papildomą saugiklį atsiskaitant internetu, kadangi tokia kortele daugiau nebebus galima pasinaudoti.

„Tam, kad pasibaigtų visos galimos 16-os skaitmenų kombinacijos, prireiks dar maždaug 800 metų, todėl manome, kad vienkartinės virtualios kortelės yra ilgalaikis ir tvarus sprendimas kovojant su nusikaltimais elektroninėje erdvėje. O tai, kad pats procesas bus visiškai automatinis, ir toliau užtikrins klientams sklandžią vartojimo patirtį be streso“, – kalba V.Yatsenko.

Šiuo metu „Revolut“ programėlėje galima įjungti tokias funkcijas kaip geolokacijos technologija paremta apsauga, bekontakčiai atsiskaitymai, atsiskaitymai braukiant kortelę, išsigryninimai bankomate, taip pat klientai gali patys užblokuoti ir atblokuoti savo korteles. Apie kiekvieną atsiskaitymą fizine ir virtualia kortele programėlė iškart praneša žinute.

„Revolut“ taip pat Lietuvos vartotojams pradėjo teikti ir SEPA tiesioginio debeto paslaugą, kuri palengvina ir automatizuoja sąskaitų apmokėjimą.

Tiesioginis debetas leis iš „Revolut“ sąskaitos nustatytomis dienomis automatiškai pervesti pinigus ir sumokėti mokesčius už komunalines paslaugas, įvairias prenumeratas, ryšio operatoriams ir kitus. Tokie mokėjimai galės būti vykdomi tik eurais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius