-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Revolut“ kerta bankams iš peties: Lietuvoje siūlys pervesti atlyginimus, samdo reklamos specialistus

Finansinių technologijų įmonė „Revolut“ nusitaikė į Lietuvos bankų klientus – netrukus pasiūlys į elektronines sąskaitas pervesti atlyginimus, taip pat siūlys paskolas, draudimą ir kitas paslaugas. Be to, bendrovė Lietuvoje atidaro biurą, o Lietuvos banko platformą pasirinko IBAN sąskaitoms atidaryti visoje Europoje.
„Revolut“ įkūrėjai ir vadovai: Nikolajus Storonskis bei  Vladas Yetsenko
„Revolut“ įkūrėjai ir vadovai: Nikolajus Storonskis bei Vladas Yetsenko / „Revolut“ nuotr.

„Revolut“ pranešė, kad netrukus Lietuvoje pradės atidarinėti asmenines IBAN (tarptautinio banko sąskaitos numerio standarto) sąskaitas, ir jos leis klientams gauti atlyginimus tiesiai į „Revolut“ sąskaitas. Šiam žingsniui pasirinkta Lietuvos banko platforma.

„Revolut“ taip pat šalyje buria darbuotojų kolektyvą, kuris dirbs Lietuvoje, čia bus šalies vadovas, komunikacijos vadybininkai, taip pat bendruomenės vadovas.

„Šiuo metu dar labai anksti sakyti dėl biuro, bet mes tikrai samdome šalies vadovą, kuris prižiūrės kiekvieną Lietuvos rinkos aspektą ir bus atsakingas už augimą čia. Šiuo metu Lietuvoje turime 40 tūkst. vartotojų, ir tai yra viena iš mūsų didžiausių rinkų. Bet mes manome, kad čia vis dar turime nueiti ilgą kelią. Darbuotojai bus įsikūrę Vilniuje“, – 15min teigia „Revolut“ prekės ženklo ir komunikacijos pasauliui vadovas Chadas Westas.

„Revolut“ nuotr./Lietuvoje siūlys atlyginimus pervesti į „Revolut“ sąskaitas
„Revolut“ nuotr./Lietuvoje siūlys atlyginimus pervesti į „Revolut“ sąskaitas

Jis paaiškina, kad „Revolut“ rinkodaros komanda Vilniuje bus atsakinga už bendravimą su žiniasklaida ir tvarių santykių kūrimą, taip pat čia įmonė siekia pritraukti daugiau finansinių technologijų įmonių ir Vilnių paversti jų centru.

„Mūsų bendruomenių vadovas bus atsakingas už bendruomenės kūrimą. Norime Vilniuje rengti reguliarius renginius su pranešėjais, praktiniais seminarais, taip bendradarbiauti su kitomis finansinių technologijų įmonėmis. Norime ne tik reklamuoti „Revolut“, siekiame Vilnių garsinti kaip idealią vietą „fintech“ kompanijoms“, – patikina C.Westas.

Jis patikina, kad ryšius su Lietuva itin sustiprina tai, kad jų IBAN sąskaitoms pasirinkta Lietuvos banko platforma, mat sąskaitos bus siūlomos visoje Europoje.

„Labai glaudžiai dirbame su keliais partneriais Lietuvoje, kad galėtume užtikrinti paslaugas. Pasamdyti žmonių Lietuvoje problemų neturėsime – visi, kiek kalbamės, nori dirbti „Revolut“, – įsitikinęs C.Westas.

„Revolut“ į siūlomą programėlę taip pat integruos kriptovaliutų naudojimą – naudotojai galės turėti, išleisti ar pervesti „Bitcoin“, „Litecoin“ ir „Ethereum“ elektronines valiutas.

Bendrovė programėlės naudotojams netrukus planuoja pasiūlyti ir paskolas, draudimą. Nemokamos programėlės paslaugos apima pavedimus, valiutų keitimą, grynųjų pinigų pasiėmimą iš kortelės iki 200 svarų sterlingų visame pasaulyje. Tiesa, pačios kortelės siuntimas kainuotų 6 eurus.

Mokamų paslaugų paketas kainuoja 7,99 eurus per mėnesį.

Lietuvos bankas: mums tai didelis pripažinimas

„Revolut“ sprendimą vykdyti mokėjimus eurais per Lietuvos banko mokėjimo infrastruktūrą visoje SEPA erdvėje vertiname kaip kryptingą įmonės įsipareigojimų, prisiimtų dar 2016 rudenį tarp Lietuvos banko ir įmonės pasirašytu Supratimo memorandumu, įgyvendinimą“, – 15min teigia Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Jis tikina, kad Lietuva yra užsibrėžusi tikslą paversti šalį finansinių technologijų įmonių centru ir „Revolut“ yra vienas pirmųjų tokių siekių rezultatas.

Tiesa, „Revolut“ jau dabar turi teisę veikti Lietuvoje, kadangi turi elektroninių pinigų įstaigos licenciją Jungtinėje Karalystėje – įmonė naudojasi šia paslaugų teikimo laisve.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ketinimų plėtoti veiklą mūsų šalyje memorandumą pasirašė britų startuolio „Revolut“ prezidentas Nikolajus Storonskis bei Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ketinimų plėtoti veiklą mūsų šalyje memorandumą pasirašė britų startuolio „Revolut“ prezidentas Nikolajus Storonskis bei Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas

„Revolut“ yra vienas iš naujų ir inovatyvių mokėjimo paslaugų teikėjų, siūlantis patogias mokėjimų paslaugas bei verčiantis kitus konkurentus pasitempti. Kai Lietuvą pasirenka tarptautiniu mastu veikiančios inovatyvios bendrovės, išlošia tiek valstybės ekonomika, tiek ir gyventojai“, – pažymi M.Jurgilas ir tikina, kad Lietuvai ir centriniam bankui tai yra pripažinimas.

Lietuvos bankas numato plėsti mažmeninių mokėjimų sistemos galimybes ir prie sistemos prisijungusioms finansų įstaigoms ir jų klientams vieniems iš pirmųjų euro zonoje suteikti galimybę vykdyti momentinius mokėjimus – jie būtų atliekami per kelias sekundes visą parą ištisus metus be poilsio dienų.

Pritraukė 58 mln. eurų – planuoja sparčią plėtrą

Londone įsikūrusi „Revolut“ bendrovė trečiadienį paskelbė pritraukusi 66 milijonus JAV dolerių (58 mln. eurų) privačių investicijų iš „Index Ventures“. Šie pinigai pirmiausia bus naudojami aktyviai plėtrai Azijoje ir Šiaurės Amerikoje. Iš viso bendrovė jau yra pritraukusi 73 mln. eurų investicijų, kiti investuotojai į ją – „Balderton Capital“ ir „Ribbit Capital“.

Prieš dvejus metus veiklą pradėjusi „Revolut“ save pozicionuoja kaip alternatyvą bankams, skirtą daug keliaujantiems žmonėms. Mat sąskaitą galima atidaryti per 60 sekundžių, užtikrinamos nemokamos tarptautinės perlaidos, galimybė keisti valiutas tarpbankiniu valiutos kursu ir leisti pinigus be mokesčių „MasterCard“ kortelėmis.

Praėjusį mėnesį „Revolut“ paskelbė apie paslaugas verslui – įmonėms siūloma atlikti perlaidas ir keisti pinigus 25-iomis valiutomis, suteikti darbuotojams įmonių korteles.

Be Lietuvos, „Revolut“ darbuotojų ieškos ir Vokietijoje, Prancūzijoje, Skandinavijoje bei kitose pagrindinėse rinkose.

„Revolut“ nuotr./Lietuvoje siūlys atlyginimus pervesti į „Revolut“ sąskaitas
„Revolut“ nuotr./Lietuvoje siūlys atlyginimus pervesti į „Revolut“ sąskaitas

„Azija ir Šiaurės Amerika toli gražu neturi imuniteto nuo paslėptų bankinių mokesčių ir pasenusių technologijų. „Fintech“ revoliucija Europoje patyrė stulbinamą sėkmę ir dabar pats metas praplėsti mūsų horizontą ir siekti pasaulinės misijos. Europoje turime per 700 tūkst. klientų vos per dvejus metus. Esu įsitikinęs, kad „Revolut“ sulauks panašios paklausos ir Azijoje bei Šiaurės Amerikoje“, – teigia „Revolut“ įkūrėjas ir vadovas Nikolajus Storonskis.

Jis patikina, kad platforma bus plečiama ir nauji produktai, tokie kaip kriptovaliutos, kelionių draudimas, bus pasiūlyti artimiausiais mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius