Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimantas Šadžius: naujus Graikijos pasiūlymus dar reikės įvertinti

Graikijai pateikus kreditoriams naujų konkrečių pasiūlymų, Lietuvos finansų ministras sako, kad jų reikšmę dar reikia įvertinti, nes Graikija vis dar nepriima tarptautinių kreditorių reikalavimų.
Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot Rimanto Šadžiaus, Graikija visiškai nediskutuoja galimybės, tarkime, reformuoti pensijų sistemą, ko prašo jos kreditoriai – Europos Centrinis Bankas (ECB), Europos Komisija (EK) ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

„Šį sykį pateikta visa eilė pasiūlymų, tame tarpe ir mokestinės politikos pakeitimų, apie ką Graikijos pusė anksčiau visiškai nekalbėdavo, pavyzdžiui, pasiūlyta padidinti pelno mokestį, socialinio draudimo įmokas ir visokių kitokių panašaus pobūdžio pasiūlymų, bet jų reikšmę ir vertę reikia įvertinti, nes Graikijos pusė akivaizdžiai nepriima kai kurių sprendimų, kurie galbūt akivaizdūs skolintojams“, – interviu LRT radijui sakė R.Šadžius.

Tokio jausmo atsikratyti, tiesą pasakius, labai sunku, bet aš kartoju – niekas Europoje nesiruošia aklai mesti pinigus, – sakė R.Šadžius, paklaustas, ar jam neatrodo, jog Graikija euro zoną „vedžioja už nosies“.

Jis pareiškė, kad niekas Europoje nesiruošia aklai mesti pinigų nežinodami, kas su jais bus daroma: „Pasiūlymai, kurie yra pateikti, kada jie bus suderinti, greta jų turės atsirasti išankstinių veiksmų sąrašas, kurį turės atlikti Graikijos pusė“.

„Tokio jausmo atsikratyti, tiesą pasakius, labai sunku, bet aš kartoju – niekas Europoje nesiruošia aklai mesti pinigus“, – sakė R.Šadžius, paklaustas, ar jam neatrodo, jog Graikija euro zoną „vedžioja už nosies“.

Pasak R.Šadžiaus, išankstinį veiksmų planą turės patvirtinti ne tik Graikijos valdžia, bet ir kai kurios didelės Europos kreditorės, pavyzdžiui, Vokietija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius