Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rinkuškių alaus daryklą investuoti paskatino smalsūs keliautojai

Rinkuškių alaus darykla vasarą alaus mėgėjus priims naujame restorane, kuriame bus siūloma edukacinė programa apie biržietiško alaus gamybos procesą.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Investuoti į naujų erdvių įrengimą bendrovę paskatino lankytojų srautas ir jų poreikiai, penktadienį informuoja dienraštis „Verslo žinios“.

Čygo ir Kalkio tikrosios ūkinės bendrijos „Rinkuškiai“ valdybos pirmininkas Rimantas Čygas sako, kad į restoraną bendrovė investuoja 0,8 mln. litų.

Pasak jo, bendrovės alaus pardavimai nuo 2004 metų kasmet augo po 3–4 proc., jie didėjo ir visam šalies ūkiui sudėtingais 2009–aisiais, tačiau pernai, palyginti su 2009 metais, pardavimai ir apyvarta sumažėjo.

Anot jo, kuklesnį rezultatą lėmė mažesni pardavimai didmenininkams.

„Mums dabar reikia konkuruoti su baltarusišku alumi. Importuojamai degtinei ir alui nėra muitų. Didmenininkai skaičiuoja ir įsiveža nemažą kiekį baltarusiško alaus, kartais pirkėjai atidžiau nepažiūrėję į etiketę nė nepamato, kad jis baltarusiškas, nes ir prekės ženklai lietuviški“, – pažymi R. Čygas.

Anot jo, konkuruoti su kaimynų produkcija sudėtinga, nes ten darbo jėga, žaliavos, energijos ištekliai pigesni.

Pasak R.Čygo, Rinkuškių alaus daryklos pardavimai sudaro apie 30 mln. litų, o 12 mln. litų atitenka įvairiems mokesčiams. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius