Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rizikos kapitalas: žingsnį į priekį žengėme, bet iki Liuksemburgo dar toli

Lietuvoje rizikos kapitalo investicijų jau sulaukė keliasdešimt įmonių, o visas sektorius pagaliau sulaukia ir valstybės dėmesio. Specialistai pripažįsta, kad pažanga siekiant Lietuvą paversti tokių fondų steigimo centru padaryta, vis dėlto iki priartėjimo prie Liuksemburgo pasiekto lygio dar laukia ilgas kelias, rašo „Verslo žinios“.
Oligarchas
Oligarchas / „Fotolia“ nuotr.

„Šiandien į šį sektorių jau investuota apie 113,5 mln. eurų, o nuo 2010 metų rizikos kapitalo finansavimą gavo maždaug 76-ios smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės. Pasitikėjimą rinka rodo ir globalių rizikos kapitalo investuotojų, kaip „Intel Capital“, „Accel Partners“ ir „Nokia Ventures“, pritraukimas“, – teigė Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacijos valdybos pirmininkas Simonas Gustainis.

Tačiau, pasak jo, Lietuvoje dar reikia kurti rizikos kapitalo palaikymo politikos modelį. Jo teigimu, rizikos kapitalo ekosistemos plėtrai reikia bendros ilgalaikės vizijos ir viešinimo, subalansuotos mokesčių bazės ir teisinio reguliavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius