Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rizikos lygis JAV akcijų rinkoje – aukščiausias nuo 2008 metų, sako garsus finansininkas

Investuotojų padėtis JAV akcijų rinkoje šiuo metu yra pažeidžiamiausia nuo 2008 metų, nes akcijų kursai yra nepagrįstai išpūsti, mano garsus finansininkas Billas Grossas.
Frankfurto akcijų birža
Frankfurto akcijų birža / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Užuot pirkę pigius (vertybinius) popierius ir brangiai juos pardavę, jūs perkate brangius popierius ir tikitės sėkmės“, – rašo jį cituojanti agentūra „MarketWatch“.

Dėl tokios padėties jis kaltina centrinius bankus, kurie švirkščia likvidumą į rinką ir skatina turto kainų kilimą nesant realaus ekonomikos augimo.

B. Grossas nuolat kritikuoja centrinių bankų strategiją, pagal kurią jie užtvindo rinką „lengvais pinigais“. Jis ne kartą yra pranašavęs griūtį akcijų rinkoje, visgi kol kas padėtis yra priešinga: akcijų indeksai kyla, tačiau ir obligacijų kainos, kurios paprastai juda priešinga akcijų kainoms kryptimi, nerodo smukimo ženklų.

Pasak Marco Faberio – kito garsaus investuotojo pesimisto, – visose JAV vertybinių popierių rinkose šiuo metu yra susiformavęs „burbulas“.

„Visur burbulas. Nebėra nė vienos turto klasės, kurioje kainos vis dar būtų mažos“, – pareiškė jis.

B.Grossas buvo vienas iš „Pacific Investment Management“ (PIMCO) steigėjų ir ilgus metus vadovavo pagrindiniam šios investicijų įmonės fondui – „Total Return“. Tačiau 2014 metų rudenį jis perėjo į „Janus Capital Group“ ir šioje įmonėje valdo obligacijų fondą „Janus Global Unconstrained Bond“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius