Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Dargis: NSGK tyrimo išvados bus naudingos ir verslo bendruomenei

Didžiausias šalies pramonės įmones vienijančios Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Robertas Dargis sako, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimas dėl verslo grupių įtakos politikai bus naudingas ir pačiai verslo bendruomenei, rašo „Verslo žinios“.
Robertas Dargis
Robertas Dargis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Procesas yra laimėjimas visuomenei, net ir verslo visuomenei, jai šiandien bus lengviau veikti. Lietuvoje yra apie 60 tūkst. veikiančių įmonių, didžioji jų dalis neturi ryšių su politikais, veikia rinkos sąlygomis. Yra įmonių, kurios beveik 100 proc. savo produkcijos eksportuoja, kaunasimdėl tokių rinkų kaip Japonija ar Artimieji Rytai. Visas jas kaltinti būtų žiūrėjimas tik per juodą ir baltą prizmę“, – teigė R.Dargis.

Seimo komitetas nuo praėjusių metų spalio atliko parlamentinį tyrimą dėl verslo grupių įtakos politiniams procesams bei sprendimų priėmėjams. Trečiadienį vakare patvirtintos tyrimo išvados.

NSGK pirmininkas Vytautas Bakas po išvadų patvirtinimo sakė, kad koncerno „MG Baltic“ sandoriai ir nacionalinio investuotojo į naują atominę elektrinę „Leo LT“ istorija valstybei galėjo padaryti „ne vieną šimtą milijonų eurų žalos“, todėl ją bus bandoma susigrąžinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius