Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romoje veiklą pradėjo Italijos-Lietuvos prekybos rūmai

Romoje birželio 7 d. atidaryti Italijos-Lietuvos prekybos rūmai (ILPR). Šios ne pelno organizacijos tikslas – telkti Lietuvos ir Italijos įmones bei pavienius verslininkus, tarpininkauti jiems bei teikti verslo konsultacijas ir kitokią paramą.
ILPR
ILPR / ILPR nuotr.

Lietuvos ambasadoje vykusioje atidarymo ceremonijoje dalyvavo Italijos valdžios institucijų, verslo organizacijų atstovai, Romoje akredituotų diplomatinių ir prekybinių atstovybių pareigūnai.  Renginio dalyviams buvo pristatyta Prekybos rūmų interneto svetainė www.ilcc.it.

Sveikindamas susirinkusius Lietuvos ambasadorius Italijoje Petras Zapolskas pažymėjo, kad ši nauja organizacija neabejotinai paskatins spartesnę dvišalių prekybos santykių plėtrą. Prekybos rūmai, pasak ambasadoriaus, padės efektyviau skleisti informaciją apie verslo sąlygas Lietuvoje, pasitarnaus įgyvendinat atskirus sumanymus bei projektus verslo ir kitose srityse.

ILPR nuotr./ILPR prezidentė Ieva Gaižutytė
ILPR nuotr./ILPR prezidentė Ieva Gaižutytė

Italijos ekonomikos ministerijos Įmonių ir užsienio ryšių departamento direktorė Barbara Clementi pabrėžė, kad Italijos-Lietuvos prekybos rūmai yra pirma tokio pobūdžio Italijos organizacija su Baltijos regiono valstybėmis. Italijos prekybos rūmų su užsienio šalimis sąjungos vadovas Marco Pazzoli minėjo, kad rūmų veikla paskatins Italijos verslininkus labiau domėtis Lietuva – tai turėtų tapti geru ekonominio bendradarbiavimo pavyzdžiu ir kitoms valstybėms. 

„Italija ir Lietuva turi erdvės sėkmingai bendradarbiauti daugybėje sričių – nuo turizmo ir maisto pramonės iki aplinkosaugos ir pažangiųjų technologijų plėtros. Padėsime abiejų šalių verslininkams aktyviau megzti abipusiai naudingus ryšius, nes matome, kad potencialas yra išties didžiulis“, – teigė ILPR prezidentė Ieva Gaižutytė.

Italijos-Lietuvos prekybos rūmai priklauso Italijos ir užsienio šalių prekybos rūmų sąjungai, kuri vienija daugiau nei šimtą tokio pobūdžio organizacijų Italijoje.  Prekybos rūmai įkurti remiantis Italijos Ūkio ir Užsienio reikalų ministerijų bei Italijos prekybos rūmų sąjungos nutarimu. Tai vieninteliai prekybos rūmai, turintys Italijos leidimą atstovauti dvišaliams Italijos ir Lietuvos verslo interesams.

Prekybos rūmams vadovauja socialinių mokslų daktarė Ieva Gaižutytė. Prie ILPR steigimo prisidėjo Lietuvos ambasada Italijoje.

Prekybos rūmų būstinė yra Romoje, kontaktai: Camera di Commercio Italo-Lituana, Via Guido d‘Arezzo 10, 00198 Roma, Tel. + 39 06 9020 5061, Mob. (LT) + 370 699 16767, Mob. (IT) + 39 331 300 7120, Fax. + 39 06 8530 1174,   info@ilcc.it, www.ilcc.it.

ILPR nuotr./Lietuvos ambasadorius Italijoje Petras Zapolskas ir Ieva Gaižutytė
ILPR nuotr./Lietuvos ambasadorius Italijoje Petras Zapolskas ir Ieva Gaižutytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius