Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Royal Bank of Scotland“ JAV skirta 4,9 mlrd. JAV dolerių bauda

JAV teisingumo departamentas Didžiosios Britanijos valstybės išgelbėtam bankui „Royal Bank of Scotland“ skyrė 4,9 mlrd. JAV dolerių (4,1 mlrd. eurų) baudą už jo vaidmenį JAV antrinės būsto paskolų rinkos krizėje.
RBS banko skyrius Londone
RBS banko skyrius Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Royal Bank of Scotland“ pranešė, jog su Teisingumo departamentu pasiekė išankstinį susitarimą, pagal kurį „bus nutrauktas departamento vykdomas tyrimas dėl 2005–2007 metais „Royal Bank of Scotland“ leistų ir platintų JAV būsto hipoteka užtikrintų vertybinių popierių“.

Edinburge įsikūręs „Royal Bank of Scotland“, kurio 71 proc. akcijų tebevaldo banką per 2008 metų finansų krizę nuo žlugimo išgelbėjusi Didžiosios Britanijos vyriausybė, pasiektą susitarimą pavadino „svarbiu įvykiu“.

„Kai šis principinis susitarimas su JAV teisingumo departamentu bus galutinai sudarytas, tai mums leis išspręsti šią svarbią iš praeities likusią problemą. Tai yra kaina, kurią turime sumokėti už pasaulines ambicijas, kurias bankas puoselėjo prieš krizę“, – pareiškė banko generalinis direktorius Rossas McEwanas.

Bankas pridūrė, jog didžioji dalis baudos – 3,46 mlrd. JAV dolerių – bus padengta turimais atidėjiniais.

„Royal Bank of Scotland“ yra vienas iš paskutinių stambių bankų, su JAV reguliavimo institucijomis pasiekusių susitarimą dėl liūdnai pagarsėjusios pasaulinės finansų krizės, kuri pasaulyje sukėlė gilią recesiją ir dėl kurios buvo prarasti milijonai darbo vietų, o įvairių valstybių vyriausybėms teko gelbėti savo bankus ir vėliau ilgus metus laikytis griežto taupymo politikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius