Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rublis nepakėlė žinių apie naujas sankcijas – smuko į seniai regėtą lygį

Pirmą kartą nuo 2016 m. balandžio už JAV dolerį jau prašoma 69 rublių, ir tai, žinoma, ne pabaiga. Euro kursas beveik pasiekė 80 rublių kartelę. Nacionalinis bankas jau paskelbė, kad iki rugsėjo pabaigos nesupirkinės valiutos, o ekonomikos plėtros ministras Maksimas Oreškinas prognozuoja, kad rublis silpnės dar artimiausius 12 mėnesių.   
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Rublis

Rublio kursas euro ir dolerio atžvilgiu smunka jau trečia dieną iš eilės, skelbia „Kommersant“. Pasklidus žiniomis apie naujas JAV sankcijas, Nacionalinis bankas dar padidino valiutos supirkimą, tačiau dabar jau nuleido rankas. Rusijos banko duomenimis, rugpjūčio 21 dieną buvo nupirkta valiutos už 20,1 mlrd. rublių, iki tol per dieną buvo nuperkama po 17,5 mlrd. rublių.

„Rusijos bankas stebi situaciją finansų rinkoje ir turi pakankamai instrumentų sumažinti pavojus finansų stabilumui“, – skelbiama Rusijos banko pranešime.

Tiesa, anksčiau Bloomberg paskelbė, kad Rusijos bankas smarkiai padidino aukso pirkimą.

Rusijos valdžia pripažino, kad per artimiausius 12 mėnesių Rusijos valiuta silpnės ir žada „analogišką atsakymą“ naujoms JAV paskelbtoms sankcijoms.

Rusijos žiniasklaida svarsto, kad naujas rublio kurso smukimas paneigia kalbas, šalies ekonomika prisitaikė prie tarptautinių sankcijų. Vyriausybei reikės sugalvoti naują planą. Tiesa, padėtį gerina vis dar brangi nafta, kuri neša didžiules pajamas Rusijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius