-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rugsėjį infliacija Didžiojoje Britanijoje – aukščiausia per dvejus metus

Metinė infliacija Didžiojoje Britanijoje rugsėjį pasiekė aukščiausią per beveik dvejus metus lygį, tačiau šalies statistikai tvirtina, kad vartotojų kainos kyla ne dėl pingančio svaro.
Gatvė Londone
Gatvė Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Metinė infliacija, rugpjūtį siekusi 0,6 proc., pirmąjį rudens mėnesį pakilo iki 1 proc. ir buvo didžiausia nuo 2014 metų lapkričio mėnesio, parodė Nacionalinės statistikos tarnybos (ONS) antradienį paskelbti duomenys.

Pasak tarnybos, infliacijos pakilimą paskatino drabužių, viešbučių paslaugų ir degalų pabrangimas, kurio poveikį šiek tiek sušvelnino orlaivių bilietų ir maisto produktų kainų smukimas.

ONS teigimu, ypač pabrango moteriški viršutiniai drabužiai, tačiau jų kainų pakilimą paskatinę veiksniai nėra tiesiogiai susiję su „svaro kurso smukimu po birželį įvykusio ES referendumo“, kuriame Didžioji Britanija nusprendė pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES).

O agentūros statistikas Mike Prestwoodas pareiškė, jog kol kas yra nedaug duomenų, iš kurių galima būtų spręsti, kad „silpnesnis svaras skatina kasdienių vartotojų prekių brangimą“.

Tuo tarpu ekonomistai neabejoja, kad infliacija Didžiojoje Britanijoje artimiausiais mėnesiais augs ir tai visų pirma lems importo kainų kilimas, kurį skatins svaro kurso kritimas po „Brexit“ referendumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius