Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija pareiškė esanti pasirengusi spręsti skolų ginčus su kreditoriais

Rusija ketvirtadienį pareiškė esanti pasirengusi tiesiogiai spręsti bet kokius ginčus su savo kreditoriais, kai dėl Vakarų sankcijų už Ukrainoje pradėtą karą neįvykdė su užsienio skola susijusių įsipareigojimų.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / 123RF.com nuotr.

Jei įsipareigojimai nebus įvykdyti per lengvatinį laikotarpį, Maskvai grės pirmasis užsienio skolos įsipareigojimų nevykdymas per daugiau nei šimtmetį.

Vakarų sankcijos Rusijai iš esmės atskyrė šalį nuo tarptautinės finansų sistemos, todėl Maskvai tapo sudėtinga aptarnauti savo skolą.

Rusijos finansų ministerija ketvirtadienį paskelbė esanti „pasirengusi svarstyti ir, jei bus būtinas pagrindas, dvišaliu būdu išspręsti visus skundus dėl visiško skolinių įsipareigojimų, susijusių su euroobligacijų apmokėjimu 2022 metais, įvykdymo.

Paskelbtame pranešime nurodyti du elektroninio pašto adresai, kuriais turėtų būti siunčiami skundai, ir priduriama, kad „visi prašymai bus svarstomi“.

Kai kurie kreditoriai prašo „papildomų palūkanų“, kurie būtų skaičiuojami iki mokėjimų gavimo, sakoma pranešime.

Ministerija dėl mokėjimų apdorojimo vėlavimo kaltino „neteisėtus užsienio finansų tarpininkų veiksmus“.

Finansų ministerija atskirai pranešė, kad „Citibank“ filialas Londone, kuris nebeaptarnaus Rusijos euroobligacijų, buvo pakeistas Maskvoje įsikūrusiu banku „Nacionalnyj rasciotnyj depozitarij“.

Gegužės pabaigoje Rusija pareiškė pradėsianti mokėti užsienio skolą rubliais, kai Vašingtonas panaikins išimtį, leidžiančią Maskvai mokėti Rusijoje laikomais JAV doleriais.

Trečiadienį investuotojų grupė pirmą kartą paskelbė, kad Rusija nesumokėjo 1,9 mln. susikaupusių palūkanų už valstybės skolą, kurios turėjo būti sumokėtos balandžio 4 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius