Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija šiemet sumažins biudžeto išlaidas dešimtadaliu

Rusijos valdžia patvirtino antikrizinį planą, kuriame nurodyta 60 punktų, kaip bus taupoma. Jame numatoma daugumos sričių išlaidų mažinimas maždaug dešimtadaliu. Išlaidos nebus mažinamos gynybai, žemės ūkiui ir tarptautiniams įsipareigojimams, praneša naujienų portalas newsru.com.
Maskva
Maskva / „Scanpix“/AP nuotr.

Federalinio biudžeto išlaidų mažinimas 10 proc. pirmiausia prasidės nuo neefektyvių išlaidų atsisakymo. Neketinama taupyti socialinės apsaugos, gynybos, žemės ūkio srityse, bus vykdomi tarptautiniai įsipareigojimai.

Būtinos biudžeto išlaidos bus skiriamos jau pradėtiems projektams pabaigti, tuo metu kai kurie nauji projektai bus atidėti. Ketinama sumažinti valdžios aparato išlaidas.

Ketinama pateikti siūlymus, kaip vidutiniu laikotarpiu kasmet mažinti biudžeto išlaidas po 5 proc.

Tokį antikrizinį planą jau palaimino Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jau šią savaitę jis turėtų nukeliauti į Dūmą. 

„Dokumente rašoma, kad mes vykdysime adekvačią biudžeto politiką ir iki 2017 metų keliame tikslą subalansuoti biudžetą, naftos kainai svyruojant ties 70 JAV dolerių už barelį“, - sakė Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas.

Visos lėšos, kurių prireiks antikriziniam planui įgyvendinti, pasak jo, bus paimtos iš vyriausybės rezervo, kuris šiuo metu sudaro apie 170 mlrd. rublių.

Kaip pranešė Rusijos vicepremjeras Igoris Šuvalovas, iš viso antikrizinės priemonės sudarys apie 1,375 trln. rublių, iš kurių 550 mlrd. rublių bus paimta iš nacionalinio gerovės fondo ir dar 275 mlrd. rublių bus paimta iš biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius