Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija tikina nesideranti su atskiromis ES šalimis dėl maisto tiekimo atnaujinimo

Rusijos veterinarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) neigia šalies žiniasklaidos pranešimus, neva gali būti atšauktas žemės ūkio produkcijos embargas iš kai kurių Europos Sąjungos šalių, kurios nesilaiko griežtos politikos Maskvos atžvilgiu.
Maskva
Maskva / Vida Press nuotr.

„Rosselchoznadzor“ nesidera su ES šalių veterinarijos tarnybomis dėl maisto tiekimo atnaujinimo galimybių ir neketina artimiausiu metu ten siųsti inspektorių. Deja, ES kolegos visus dialogus nutraukė dar sausio mėnesį“, – pareiškė Rusijos žinybos vadovas Sergejus Dankvertas, kurį cituoja agentūra „Interfax“.

Jis dar kartą pakartojo, jog Rusijai atšaukus žemės ūkio produkcijos iš maisto produktų embargą, eksportą į Rusiją gali atnaujinti tik Rusijos veterinarijos specialistų patikrintos įmonės.

Praėjusį mėnesį Rusijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog „Rosselchoznadzor“ rengiasi į Graikiją, Kiprą ir Vengriją siųsti apie 20 inspektorių. 

Praėjusį mėnesį Rusijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog „Rosselchoznadzor“ rengiasi į Graikiją, Kiprą ir Vengriją siųsti apie 20 inspektorių. Rusijos veterinarijos tarnybos vadovo padėjėjas Aleksejus Aleksejenka tuomet tvirtino, kad inspektavimas susijęs su galimu embargo atšaukimu šioms šalims.

Rusija pernai rugpjūčio pradžios metams įvedė embargą maisto produktams iš ES, JAV, Kanados ir Australijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius