Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 04 /2015 12 07

Rusija uždraudė į šalį įvežti keturių Lietuvos žuvų perdirbimo įmonių produkciją

Rusijos veterinarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) uždraudė nuo gruodžio 14 dienos įvežti žuvų produktus per Lietuvą iš trečiųjų šalių.
Žuvys
Žuvys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Atsižvelgus į patikrinimų rezultatus nuspręsta nuo 2015 metų gruodžio 14 dienos uždrausti į Rusiją įvežti trečiųjų šalių žuvų produktus, iškrautus ir laikinai sandėliuotus Lietuvoje. Draudimas negalios produkcijai, kuri iš šalies-gamintojos tranzitu gabenama per Lietuvą nepažeidžiant konteinerio“, – teigiama Rusijos žinybos pranešime.

Pranešime taip pat teigiama, jog nuo gruodžio 7 dienos uždraudžiama į Rusiją įvežti keturių Lietuvos žuvų perdirbimo įmonių produkciją. Tai – „Vičiūnai ir partneriai“, „Norvelita“, „Plungės kooperatinė gamyba“, „Baltijos delikatesai“

„Rosselchoznadzor“ tvirtina tokį sprendimą priėmusi nustačiusi, jog Lietuvoje veikianti per jos teritoriją iš trečiųjų šalių gabenamų krovinių sekimo sistema nėra skaidri ir negarantuoja, jog į Muitų sąjungos šalis gabenama produkcija iš pat pradžių buvo būtent ten adresuota.

„Rosselchoznadzor“ inspektoriai užfiksavo atvejų, kai Lietuvos veterinarijos tarnyba sertifikuoja tiekimui į Muitų sąjungą neaiškios kilmės ar Europos Sąjungos rinkai skirtą produkciją. Rusijos žinyba tvirtina kreipėsi į Lietuvos veterinarijos tarnybą patvirtinti kai kurių jos išduotų sertifikatų tikrumą, tačiau atsakymų nesulaukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius