Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos bankai iki 2016 m. turėtų pamiršti pelno planus

Rusijos bankai artimiausioje ateityje gali nesitikėti jokio pelno. Taip žurnalistams trečiadienį pareiškė pirmasis šalies vicepremjeras Igoris Šuvalovas po susitikimo su Rusijos premjeru, kurio metu buvo aptarta susiklosčiusi situacija Rusijos bankų rinkoje, rašo naujienų svetainė newsru.com.
„Sberbank“ filialias Kaliningrade
„Sberbank“ filialias Kaliningrade / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Rusijos banko atstovai mano, kad artimiausioje ateityje banko sektoriuje visiškai nebus pelno, tačiau situacija nesiklostys ir pagal patį blogiausią scenarijų“, – teigė I.Šuvalovas.

Vicepremjeras taip pat sakė, kad pelnų, gaunamų dėl atliekamų operacijų, bankinis sektorius gali tikėtis ne anksčiau kaip šių metų pabaigoje ir 2016 m. pradžioje.

Vicepremjeras taip pat sakė, kad pelnų, gaunamų dėl atliekamų operacijų, bankinis sektorius gali tikėtis ne anksčiau kaip šių metų pabaigoje ir 2016 m. pradžioje.

Palankias sąlygas bankų pelno didėjimui, anot I.Šuvalovo, turėtų sudaryti tolesnis bazinės palūkanų normos mažinimas.

Rusijos vicepremjeras teigė, kad „Sberbank“, „VTB 24“ ir kiti šalies bankai mano, kad jiems būtina bendradarbiauti kartu su vyriausybe aiškinantis didžiausių skolininkų būklę.

Bankai nori išsiaiškinti, kokia yra jų didžiausių skolininkų finansinė padėtis ir ar jie yra pajėgūs patys, be valstybės pagalbos, išmokėti turimas skolas. Savo ruožtu bankai taip pat yra pasiruošę rimtai apsvarstyti išlaidų mažinimo planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius