Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos dovana piliečiams: 50 mln. rusų nurašė skolas

Rusijos valstybės dūma pritarė mokesčių amnestijai ir 50 mln. rusų nurašė jų turimas skolas, rašo gazeta.ru.
Rusijos rublis
Rusijos rublis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Fiziniai asmenys bus atleisti nuo mokesčių, susidariusių iki 2015 metų sausio mėnesio. Taip pat nurašomos ir individualių įmonių skolos.

Amnestija palies asmenis, kuriems dėl turto mokesčių ar nuobaudų susikaupė skolos iki 2015 metų pradžios.

„Net jeigu verslas nepavyko, individualios įmonės dabar vis tiek yra priverstos mokėti draudimo įmokas. Įvertinus krizę, tokių nemokėtų draudimo įmokų buvo gana daug, ir suma susidarė didelė. Dabar, jeigu įmonė nemoka draudimo, gauna didelę baudą, ir verslininkas negali dirbti tol, iki kol sumoka baudą“, – aiškino nevyriausybinės organizacijos „Opora Russia“ atstovas Aleksandras Kalininas.

Todėl nurašytos ir individualių įmonių skolos, išskyrus akcizus ir muito mokestį, kurios susidarė iki 2015 metų.

Atleidimą nuo skolų gavo ir pensininkai, neįgalieji ir veteranai, turintys žemės sklypus. Jie bus atleisti nuo taip vadinamo „šešių arų mokesčio“.

Ekspertai mokesčių amnestiją vertina kaip rinkiminę kampaniją. 2011 metais gyventojams buvo nurašyta skolų už 33 mlrd. rublių. Dabar bus nurašytos gerokai didesnės sumos.

Taip pat nuo mokesčių bus atleidžiami bankrutuojantys rezidentai, kai yra nurašomos jų skolos bankams ir kitoms organizacijoms. Prezidento Vladimiro Putino manymu, tokie mokesčiai yra visiškai nelogiški.

Dabar, kai yra nurašomos skolos bankams, telefoninio ryšio operatoriams, komunalinėms įmonėms, piliečiai yra priversti mokėti mokesčius už taip vadinamas „sąlygines pajamas“. Tą daugelis žmonių laiko neteisybe, mat, tik atidavęs vienas skolas, pilietis yra priverstas atidavinėti naujas skolas.

Deputatai nutarė nurašyti skolą už „sąlyginių pajamų“ mokesčius, susikaupusią per pastaruosius dvejus metus. Pajamų mokestis „neapibrėžtoms pajamoms“ ir toliau lieka galioti.

Ekspertai mokesčių amnestiją vertina kaip rinkiminę kampaniją. 2011 metais gyventojams buvo nurašyta skolų už 33 mlrd. rublių. Dabar bus nurašytos gerokai didesnės sumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius