Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ekonomika gali smukti 5,8 procento

Rusijos Centrinis bankas prognozuoja, kad jeigu vidutinė naftos kaina šiais metais pasaulinėse rinkose sieks 40-45 dolerius už barelį, tuomet šios šalies bendrasis vidaus produktas gali susitraukti net 5,8 procento.
Rusijos rublis
Rusijos rublis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pastaruosius kelis mėnesius Rusijos ekonomiką pastebimai slopina gerokai smuktelėjusios naftos kainos ir Vakarų šalių šiai šaliai taikomos ekonominės sankcijos.

Rusijos Centrinio banko atstovai savo baziniame scenarijuje yra numatę, kad per šiuos metus šalies bendrasis vidaus produktas susitrauks 3,5–4 procento. Taip nutiks, jei vidutinė naftos kaina rinkoje sieks 50–55 dolerius už barelį.

Tuo tarpu kitais metais Rusijos banko specialistai tikisi, kad naftos kaina kiek ūgtels, t.y. vidutinė kaina kitais metais turėtų siekti 60–65 dolerius už barelį. 2017 metais, remiantis baziniu arba pagrindiniu scenarijumi, naftos kaina dar labiau ūgtels – iki 70–75 dolerių už barelį.

Jei minėtos naftos kainų prognozės pasitvirtins, tai per 2016 metus Rusijos bendrasis vidaus produktas dar turėtų susitraukti 1–1,6 procento, tačiau 2017 metais jau bus fiksuojamas augimas, kuris turėtų siekti net 5,5–6,3 procento.

Rusijos Centrinio banko atstovai prognozuoja, kad per šiuos metus šalies užsienio rezervai susitrauks dar penkiasdešimt milijardų dolerių, per 2016 metus jie turėtų stabilizuotis ir nepakisti, o dar kitais metais jau prognozuojama, kad bus užfiksuotas 36 mlrd. dolerių vertės užsienio rezervų prieaugis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius