Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rygos oro uosto finansinė apyvarta pirmąjį pusmetį augo 2,7 karto

Rygos oro uostas pranešė pirmąjį pusmetį pasiekęs 25,148 mln. eurų finansinę apyvartą – 2,7 karto didesnę nei per tą patį laikotarpį pernai.
Rygos oro uostas
Rygos oro uostas / „Scanpix“/„ZUMAPRESS.com“ nuotr.

Grynieji nuostoliai sunyko nuo 9,405 mln. iki 5,5 tūkst. eurų.

Pranešime pažymima, jog pirmojo pusmečio apyvarta 25 proc. viršijo planuotąją, o nuostoliai – nelyginamai mažesni už įmonės biudžete numatytus (7 mln. eurų).

Pajamų iš aviacinių paslaugų teikimo gauta 16,076 mln. eurų – 24 proc. daugiau nei tikėtasi, o kitokių paslaugų pajamos lūkesčius pranoko 28 proc. ir siekė 9,072 mln. eurų.

Anot pranešimo, pirmąjį pusmetį išryškėjo aviacijos paslaugų oro uoste atsigavimo tendencija. Nepaisant Rusijos pradėto karo Ukrainoje ir to, kad Latvijos oro erdvė uždaryta su Rusija ir Baltarusija susijusiems orlaiviams, taip pat nutrauktas susisiekimas su Ukraina, keleivių ir skrydžių smarkiai padaugėjo. Kita vertus, sumažėjo krovinių srautai, o tai susiję su krovinių gabenimo iš Kinijos sustabdymu.

Per pirmus šešis šių metų mėnesius didžiausias Baltijos šalyse oro uostas sulaukė 2,221 mln. keleivių – 5,4 karto daugiau nei tuo pat metu pernai ir 30 proc. daugiau nei tikėjosi. Skrydžių padaugėjo 2,2 karto iki 25,48 tūkst., o krovinių srautai sumenko 11,2 proc. iki 10,97 tūkst. tonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius