Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Skvernelis: Vyriausybė valdo rizikas dėl „Belaruskalij“ investicijų Klaipėdoje

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė valdo rizikas dėl Baltarusijos trąšų įmonės „Belaruskalij“ ir verslininko Igorio Udovickio investicijų krovos bendrovėse Klaipėdos jūrų uoste.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Premjero teigimu, Vyriausybė negali remdamasi abejotinomis prielaidomis priimti sprendimų, kurie trukdytų Klaipėdos uostui ir „Lietuvos geležinkeliams“ gauti pajamų iš baltarusiško tranzito.

„Jeigu yra rizikos nacionaliniam saugumui, jos turi būti identifikuotos, taip pat pateiktos rekomendacijos, kaip jos turi būti suvaldytos, tas yra ir padaryta“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė S.Skvernelis.

„Valdant rizikas, negali būti taip, kad abejotinos prielaidos pakirstų mūsų galimybę turėti valstybei ir valstybės biudžetui, jos žmonėms pakankamai dideles įplaukas - aš kalbu apie šių krovinių reikšmę „Lietuvos geležinkeliams“ ir Klaipėdos uostui, o tai yra milžiniška, didelė dalis mūsų valstybės pajamų, čia emocijos arba noras politikuoti negali nustelbti to“, – pridūrė premjeras.

„Rizikos yra, rizikos žinomos, rizikų valdymo rekomendacijos yra pateiktos“, – sakė S.Skvernelis.

Vyriausybė uždarame posėdyje yra svarsčiusi klausimą dėl „Birių krovinių terminalo“ planų įsigyti „Nemuno terminalo“ akcijas. Ministrų kabinetas sprendimo turinio nekomentavo, nes jis yra konfidencialus.

Šios krovos bendrovės Klaipėdos uosto teritorijoje veikia viena greta kitos, abejose daugiausia akcijų turi verslininkas Igoris Udovickis.

Registrų centro duomenimis, I.Udovickis valdo 70 proc. Birių krovinių terminalo akcijų, „Belaruskalij“ turi 30 procentų.

„Nemuno terminalo“ 100 proc. akcijų per „Ferteksos transportą“ I.Udovickis valdo kartu su Olga Udovickaja.

I.Udovickis BNS sakė, kad sandoris yra būtinas, norint priimti planuojamas didesnes baltarusiškų kalio trąšų eksporto apimtis, jis leistų sukurti vientisą kompleksą su naujais sandėliais kroviniams priimti.

Opoziciniai konservatoriai šį klausimą pareikalavo svarstyti Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitete, sakydami, kad jiems kelia nerimą Baltarusijos įtaka Klaipėdos uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius